Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Boren in beton zonder water

Droogboren in beton met de droogboormachine en de juiste boor waardoor u uw betonboor droog kunt gebruiken.

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Speciaal assortiment diamantsegmenten voor het boren van gaten zonder waterkoeling, maar met koeling door afzuiging middels een goede stofzuiger en met een speciaal voor droogboren ontworpen boormotor. 

Onze verwachting is dat Weka binnenkort met een nieuwe droogboormachine gaat komen, de 2-traps diamant droogboormachine DKS15. Met de DKS15 presenteert WEKA een compacte en krachtige kernboormachine waardoor u de juiste betonboor droog kunt gebruiken. De aan / uit zachte percussiefunctie ondersteunt de krachtige 2000W-motor en versnelt de voortgang van het werk in gewapend beton en harde materialen. Het boorstof wordt uit de diamantsegmenten verwijderd door de zachte percussie en door het efficiënte stofafzuigsysteem. De DKS15 zal verkrijgbaar zijn in verschillende snelheden en met verschillende handvatten.

UPDATE:

Nieuw de Rapid DCR Droogboor, deze diamantboor is uitermate geschikt voor droogboren in beton. De droogboor is met name voor de airconditioning installateur een uitkomst, de ideale gatenboor voor airco installatie!

Voordelen:

  • Voorzien van spiraal voor een betere stofafvoer en koeling
  • Uitermate geschikt voor het boren in kanaalplaten en gewapend beton.
  • De perfecte probleemoplosser voor ruimtes waarin boren met waterkoeling niet gewenst is

Delen: