Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Boorstatief
Boor verticaal, horizontaal en op zijn kop, zonder verankering!

Boor verticaal, horizontaal en op zijn kop, zonder verankering!

Dit robuuste en stabiele statief is een zeer handige uitvinding. Het stelt je in staat om met een statief snel achter elkaar meerdere gaten in beton te boren. Het is makkelijk in zijn geheel verplaatsbaar / verrijdbaar. Door de ingebouwde stempelpaal is verankering niet nodig. Verder is het statief voorzien universele Motorbevestiging.

 De klanten die dit statief via Diacom hebben aangeschaft zijn zeer tevreden over het de gebruikersgemak dat het statief biedt en bevelen het dan ook van harte aan!

 

Standaard voorzien van

 • Snel te plaatsen, en geen ankergaten
 • Makkelijke verplaatsbaar / verrijdbaar
 • Voorzien van universele motorbevestiging (hals montage of boutmontage)
 • Boormotor snel afneembaar
 • Verstelbare stempelpaal
 • Vaste voetplaat met spatbescherming
 • Wielen-set (past op beide basisplaten)
 • Montage tool

 

Optioneel: 

 • Voetplaat met hoekverstelling
 • Flexibele achter-steun voor boringen zonder stempelpaal
 • Montagesteun voor het bevestigen onder een hoek van de dwarskolom op vloer of wand
 • Watervangring voor boringen in het plafond

 

Technische gegevens:

 • Lengte (mm)                                  2.050 – 3.100
 • Extensie module (mm)              810
 • Max. boor diameter (mm)        220 (verticaal met achtersteun)
 • Max. slag lengte (mm)               620
 • Rotatie hoek                                  360 graden
 • Kantel hoek                                   -70 tot +90 graden en/of 0 tot 180 graden
 • Gewicht                                          Totaal 38 kg (modulair op te bouwen)
Boorhulp
Boorassistent

Diacom Boorassistent

De boorassistent is vanaf heden te koop. Het is makkelijk op uw Diacom statief te monteren. Het helpt bij het boren in beton en zorgt dat je tijdens het boren van een gat andere werkzaamheden kan doen. Door de constante druk wordt tevens de standtijd van de boren vergroot en laten de kernen makkelijker los. 

Uitvoerig getest in diversen situaties en omstandigheden met zeer positieve resultaten. De boorassistent is compatibel met onze mini en midi statieven.
Vraag uw Diacom technisch adviseur om een demo of advies voor uw specifieke projecten.

Samenvatting van de voordelen 

- Arbeidsverlichting 
- Zeer gemakkelijke kernlossing
- Significante toename van de standtijd van de boren
- Goede resultaten bij boren in wapening

# weer een Diacom innovatie!

Trekhaak boorstandaard
Trekhaakstatief

Trekhaakstatief

Diacom probeert altijd zo creatief mogelijk om te gaan met de middelen die ter beschikking zijn. Vooral bij boren in asfalt is verankering voor een stabiel boren lastig. Ook is het verplaatsen van de booropstelling tijdrovend.

Vandaar dat Diacom in samenwerking met enkele klanten heeft gekeken naar mogelijkheden om het huidige boorstatief (boorstandaard) aan te passen. Na verschillende testen en prototypes heeft Diacom een goedwerkende stabiele oplossing gevonden door montage van het boorstatief aan de trekhaak van de bus die over het algemeen toch al aanwezig is.

Deze maatwerk oplossing van Diacom, zorgt voor de volgende voordelen:
- Zeer stabiele boor constructie zonder verankering in de grond
- Verplaatsing binnen werkvak zonder demontage

Diacom Vrijloop technologie
Diacom Vrijloop technologie

‘Boren van grote gaten is nu probleemloos!’

Diacom heeft zoals u van Diacom gewend bent een oplossing bedacht voor het probleemloos boren van grotere diameters en/of boren op grotere diepte.

Voordelen:
- Enorme vergroting vrijloop
- Betere benutting vermogen motor
- Verbetering in het opboren van de boor

Door de boorbuizen aan binnen en buitenzijde te voorzien van segmenten met een uitgekiende samenstelling wordt de vrijloop van de boorbuizen enorm vergroot. Ook bij grotere diepte’s en diameters blijft de boorbuis vrij van de beton. Daardoor blijft het volledige vermogen van de boormotor beschikbaar op de segmenten. 

Uit verschillende testen bij verschillende boorbedrijven zijn de genoemde voordelen in praktijk bewezen. 

De naloop segmenten geven geen waarneembare weerstand tijdens het boren, ook niet in het geval dat bij het testen lengte wapening in het beton aanwezig was. Bij diepteboringen waarbij bijvoorbeeld op 1,6 meter diepte een stalen plaat van 30 mm dikte werd doorgeboord is ook geen noemenswaardige extra weerstand geconstateerd. 

Bijkomend voordeel van meer vrijloop door de naloopsegmenten is dat de snijsegmenten veel verder opgeboord kunnen worden. Zie de foto een zeer net opgeboord diamant segment.

Diamantgereedschappen
Diamantzagen in beton

Diacom is toeleverancier voor zeer veel types bladen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen en machines. De machine range loopt van haakse slijpmachine tot  bladen van 1600 mm en nog groter. Van 2 kW handzaagmachines tot 120 pk volautomatische vloerenzaagmachines.

Diacom produceert een complete lijn diamant voor de standaard toepassingen. Daarnaast produceren wij afwijkend in diverse  segment diktes en segment vormen. Dit is mede de basis van ons succes. De segmenten worden in heel veel soorten bindingen gemaakt, specifiek afgestemd op de situatie.

 

Kettingzagen

Kettingzagen is een methode om een zaagsnede te maken in situaties waar geen uitloop van de zaagsnede is toegestaan zoals bij zaagbladen wel ontstaat. Deze zaagmethode is relatief duurder dan het zagen met zaagbladen maar in voorkomende situaties  kan het een zeer goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld  bij sparingen t.b.v.  ramen en deuren in zichtwerk. Er zijn diverse aandrijf methodes beschikbaar; elektrisch ( hoogfrequent), hydraulisch, brandstofmotor. Voor tal van toepassingen zijn er verschillende type kettingen en ook zwaardlengtes tot maximaal 63 cm beschikbaar.

 Handzagen

De machine richtlijn  voor handzagen beperkt de diameter van het zaagblad tot 400 mm. Met de normale zaagbladen is het bereik dan circa 16 cm diepte. Door toepassing van de ringzaagmachine kan binnen de toegestane diameter van het zaagblad 400 mm een diepte van 30 cm gehaald worden. Als importeur van Weka machines kan Diacom  zeer krachtige hoog frequent zaagmachines  leveren die zowel op 230 volt als 400 volt in te zetten zijn. Laat u overtuigen door een demonstratie op uw werklocatie aan te vragen. Grotere diameter zaagbladen op zaagmachines zijn alleen toegestaan als  er een machine  met een geleidingsrail gebruikt wordt. Het gebruik van handzagen is fysiek  zwaar, vooral in beton. Daarom is het verstandig om meer gebruik te maken van de compacte wandzaagmachines of vloerenzaagmachines. Toch is het een zeer populaire zaagmethode waar uit kostentechnische overwegingen vaak gebruik van wordt gemaakt.

 Wandzagen

Wandzaagmachines zijn er in vele soorten en maten. De kleinere wandzagen van circa 11 kW zijn een goede oplossing voor het zagen van licht gewapende beton met een dikte van circa 20 tot 35 cm. Voor grotere zaagdieptes / zwaar gewapend beton zijn er zware wandzaagmachines beschikbaar welke geschikt zijn voor zeer grote zaagbladen. Ook kan er met de wandzagen bondig gezaagd worden waarbij de zaagsnede strak in een hoek gemaakt kan worden. Om de uitloop van het zaagblad te beperken  kunnen de hoeken uitgeboord worden met een aantal boringen naast elkaar.

Draadzagen

Diamantdraadzagen is een innovatieve betonzaagtechnologie die tegenwoordig in de bouw wordt gebruikt. Draadzagen is een kabel met gevlochten draad en is voorzien diamantsegmenten (parels) die op hun plek worden gehouden via veren en rubber. De diamantkabel wordt via een aandrijfwiel en een reeks geleide wielen getrokken door diverse constructies. De draadzaag geeft ons de mogelijkheid om zeer complexe constructies te zagen, zowel staal als zwaar gewapend beton, waardoor u veilig, schoon en nauwkeurig kunt zagen.
Draadzagen is de meest efficiënte manier om grote betonconstructies te verwijderen of openingen in dikke muren te maken. Er is vrijwel geen limiet wat betreft zaagdiepte. Draadzagen zorgt voor een veilige, schone zaagsnede en maakt non-destructief zagen op kerncentrales, bruggen, balken, pieren en overal waar de omringende gebieden trillings- en schokgevoelig zijn, mogelijk. Zelfs diep onderwater is draadzagen heel goed mogelijk.

Vloerenzagen

Diacom heeft een zeer uitgebreide lijn diamantzaagbladen voor een grote variëteit in vloerenzaagmachines. Van lichte 5.5kW elektrisch aangedreven machines tot inmiddels 160pk diesel aangedreven  machines. Voor het opzagen van schijnvoegen van 3 cm diepte in vers beton tot het inzagen tot wel 80cm diepte in zwaar gewapend beton.

Bij Dilatatie zagen worden er een verscheidenheid aan voegvormen toegepast, van krimpvoeg in verse beton tot het breed zagen van de kit voeg om een systeem van vloeistofdichtheid aan te brengen. Door een grote verscheidenheid aan diamantkeuze kan Diacom u adviseren welke werkwijze het beste past bij de beschikbare machine  om een hoge en rendabele dagproductie te behalen. Ook zijn er verschillende soorten frezen leverbaar voor het aanbrengen van de vellingkanten  aan de brede voegnaden.

 

Diverse toepassingen

Diacom heeft samen met klanten, ervaring in het gebruik van grote aantal zaagbladen op één zaag-as om antislip profielen aan te brengen maar ook om ongelijkheden weg te slijpen . Door toepassing van afstandsschijven is er volop keuze in het gewenste frees profiel. 

Diverse soorten freesprofielen kunnen door Diacom geproduceerd worden op klantenwens. Ook het infrezen van profielen t.b.v. raveelijzers in kanaalplaten heeft Diacom oplossingen.

Voor het zagen van baksteenstrips kunnen wij u uiterst succesvol adviseren. Wij hebben een speciale lijn zaagbladen ontwikkeld om met hoge snelheid en geringe slibproductie met hoge levensduur van de zaagbladen te bereiken zonder breuk van de steenstrip. Graag komen wij u adviseren over onze oplossingen die een zeer lage kostprijs realiseren met een hoge dagopbrengst.

 

 

diamantgereedschappen
Diamantboren in beton

Diacom produceert diamantboren voor onder andere de professionele betonboorbedrijven, Infra en sloopbedrijven.  We hebben een complete lijn voor de standaard toepassingen. Maar daarnaast produceren wij afwijkende lengte maten en in afwijkende segmentdiktes en segmentvormen.  

Dit is mede de basis van ons succes. De segmenten worden in heel veel soorten bindingen gemaakt, specifiek afgestemd op de situatie. Denk hierbij aan beton, hard beton, vers beton, steen, asfalt, met veel bewapening etc. 

Diacom heeft meerdere productlijnen met betrekking tot de boren:

 • Dunwandige boren – ½”aansluiting
 • Dikwandige boren - 1¼” UNC aansluiting
 • Asfalt boren – M38 aansluiting
 • Droogboren
 • Diepteboringen – 6 tot 8 meter diepte mogelijk.
 • Arbeid verlichtende systemen / Efficiënter boren.

Dunwandige boren

Dunwandig boren is bij uitstek een methode voor de lichtere boormachines (2000 watt). Kleinere maten kunnen goed uit de hand geboord worden al verdient het aanbeveling om in beton gebruik te maken van een boorstatief. Dat verminderd de fysieke belasting. Een Diacom unieke oplossing in kleine maten Ø12-Ø25mm, waarbij grote ergernis is dat de boorkern in de boor vast zit, zorgt er voor dat de boorkern gemakkelijk lost.

Dikwandige boren

Dikwandig boren worden gebruikt op boorstatieven met de zwaardere boormachines. Tegenwoordig vrijwel altijd met elektrische aandrijving van 3 tot 7,5 kW. Zeer belangrijk is dat boorstatief stabiel wordt opgesteld. Probleemloze boringen kunnen alleen plaatsvinden als de boorwand vrij loopt in de ( beton) vloer of wand.

Nieuw is de oplossing van Diacom door het gebruik van “naloop” segmenten op de grotere maten (Ø450mm >) boren. Deze segmenten zorgen aan beide zijden van de boorbuis voor maximale vrijloop. De speciale plaatsing van de segmenten aan de binnen en buitenzijde zorgt er voor dat de kern altijd vrij uit de boorbuis komt . Ook blijkt dat de boorsegmenten volledig op geboord kunnen worden omdat deze segmenten niet meer voor de vrijloop hoeven te zorgen. Bij alle boringen, ook op grote diepten blijft er een volledige vrijloop van boorbuis intact.

Asfalt boren

Diacom is marktleider in de markt Infra en Asfaltlaboratoria. De diamantboren voor deze markt zijn bijzonder. Twee belangrijke aspecten hebben er toe geleid dat Diacom een bijna onverwoestbare boor heeft ontwikkeld. Ten eerste wordt er in deze markt veel gebruik gemaakt wordt van hoogvermogen BURTEC boorwagens, daarnaast is het te boren materiaal, asfalt met daaronder een losliggende puinlaag, behoorlijk agressief is op de buis en verbinding van het diamantsegment op de buis. Diacom gebruikt hiervoor een speciale boorbuis en last de segmenten vast met een door Diacom ontwikkelde ZIG-ZAG laserlas.

Droogboren

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Diepteboringen

Voor Diepteboringen heeft Diacom meerdere oplossingen met zeer stabiele opstellingen  Statieven van bijvoorbeeld 8 meter zijn door Diacom ontworpen en succesvol ingezet. 

Voor Precisie boringen heeft Diacom de perfecte oplossing door de constructie  van speling vrije statieven en glijhuizen heeft u de garantie dat de baan die de boorbuis maakt, volledig lineair is. Horizontale boringen van 8 meter lengte tussen spankabels door welke niet geraakt mogen worden, zijn met Diacom statieven uitgevoerd en door ons begeleid. De boringen komen exact waar zij bedoeld

Arbeid verlichtende systemen / Efficiënter boren

Er zijn tal van arbeid verlichtende systemen beschikbaar om efficiënter en met minder fysieke belasting te boren. Naast minder fysieke belasting bespaar je dus ook in tijd en verbruik van diamant door langere levensduur van de boren. Wij hebben in ons assortiment onder andere:

 • Gebruik van een Boorautomaat
  Een boorautomaat zorgt voor geautomatiseerd boren waarbij de software in de automaat de druk reguleert op basis van de gemeten weerstand. De boorautomaat heeft
  meerdere programma’s zodat deze met meerdere type boormotoren gebruikt kan worden. Zowel op 230 volt als op 400 volt ( met gebruik van adapter). De gelijkmatige
  druk bij geautomatiseerd boren op statief heeft een positief effect op de levensduur van de boor. Ook kan er bij grotere aantallen gaten meerdere boorinstallaties per
  medewerker worden ingezet.
 • Boor Assistent (nieuw)
  Nieuw is de oplossing van Diacom met een boor-assistent waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal geprepareerde drukveer welke zorgt voor Arbeidsverlichting omdat
  de boring grotendeels zelfstandig tot stand komt, alleen bij zware wapening behoeft de boring enige geleiding d.m.v. de spindel. Door de zeer gelijkmatige druk zijn de boorkernen
  volledig recht en behoeft de boor in maar in zeer weinig gevallen gedemonteerd te worden om de kernen te verwijderen. Doorgaans valt de kern zonder problemen uit de boor.
  Ook blijkt dat de levensduur van de boren zeer positief beïnvloed wordt door de gelijkmatige druk.
 • Oplossing op maat
  Diacom heeft vaak maatwerk vraagstukken waarbij vooral bij grote en afwijkende projecten mee wordt gedacht voor een zo efficiënt mogelijke oplossing om het werk uit te voeren.
  Ook voor specifiek repeterend werk hebben wij allerlei toepassingen bedacht om het werk makkelijker en sneller uit te voeren.  Heb je behoefte om even te sparren, onze technische
  mensen staan klaar om mee te denken en te ontwerpen voor maatwerk oplossingen bij speciale (grote) projecten. 

Afwijkende maten

Voor alle bovengenoemde standaard boren kunnen wij over het algemeen zeer snel afwijkende maten leveren. Denk aan verschillende diameters, afwijkende lengtes en/of afwijkende aansluitingen.

freesmachine
Vloerfreesmachine - vers van de pers!

Onze nieuwe compacte en robuuste freesmachine voor het maken van vloerverwarmingsleuven is vanaf heden te zien in onze showroom. Vanaf januari is de freesmachine leverbaar in 2 uitvoeringen - 230 volt (2,2 kW) en 400 volt (3 kW). De machine heeft een aantrekkelijke bruto prijs van 2.995 euro!

Tevens heeft Diacom vanaf januari een eigen lijn vloerverwarmingsfrezen die we tegen concurrerende prijzen kunnen aanbieden.

Pagina