Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Stofzuigers, waterzuigers en waterstofzuigers

Diacom biedt een breed assortiment bouwstofzuigers aan. Zo hebben wij bouwstofzuigers en waterstofzuigers van DiBO , Lavina, Ghibli en andere bekende merken. Elke stofzuiger heeft een andere toepassing en prijsklasse, voor elke klus een stof- en waterzuiger!

Welke stofzuiger u nodig heeft, hangt af van waar u deze voor wilt gebruiken
Een goede bouwstofzuiger is een stofzuiger die doet waar deze voor is aangeschaft. Soms volstaat een “standaard” bouwstofzuiger, maar nog vaker is een bouwstofzuiger met een meer uitgebreide functionaliteit gewenst. Bijvoorbeeld in combinatie met een vloerenfrees of een waterstofzuiger specifiek voor waterafvoer bij natboren.

Welke stofzuiger voor welke klus?
De exclusievere bouwstofzuigers van Diacom zijn de industriële zuigers, deze zijn geschikt voor het opzuigen van stof uit verschillende stofexplosieklassen.

De industriële bouwstofzuigers van Lavina Elite zijn uitermate geschikt om te combineren met de vloerfreesmachine. De Lavina stofzuiger is voorzien van een Longopac hierdoor is de opvangcapaciteit groot waardoor er zeer efficiënt gewerkt kan worden.

Waterstofzuigers zijn voorzien van een reservoir. De capaciteit van de reservoirs lopen behoorlijk uiteen van 15 Liter tot 80 Liter. De DiBO waterstofzuiger P80 is voorzien van een 80 liter reservoir. Deze waterstofzuiger is ideaal voor het opzuigen van grote hoeveelheden vloeistoffen. De DiBO P50 is voorzien van een krachtige dompelpomp, hierdoor kan er een ongelimiteerde hoeveelheid water worden opgezogen. Het legen van het reservoir is hierdoor niet nodig. De DiBO P30 is een kleine waterstofzuiger met een capaciteit van 30 Liter. Door de compacte uitvoering neemt deze waterzuiger niet veel ruimte in beslag, en is bovendien ook zeer handzaam.

Naast de capaciteit is het belangrijk om te kijken naar het type luchtfilter (bij stofzuigers), de zwenkwielen, de stofklasse (bij stofzuigers),  de afmetingen en het gewicht.

Met een waterstofzuiger is het vaak ook mogelijk om stoffen op te zuigen, echter is deze functie vaak minder goed dan bij een reguliere bouwstofzuiger. Wij kunnen u hier in adviseren.

Stofklasse L, M en H
De L-klasse (lage klasse) is geschikt voor het opzuigen van niet schadelijke stoffen. Deze stofzuigers bieden voor elektrisch gereedschap een degelijke stofafzuiging. De M-klasse (M klasse stofzuiger) biedt een betere stofafzuiging dan de L-klasse. Deze is geschikt voor stoffen als gips, vulmateriaal, lak, gips, cement en beton. De H-klasse (hoge klasse) stofzuigers zijn geschikt voor het opzuigen van gevaarlijke stoffen zoals asbest en stof met virussen of bacteriën. Een L-filter laat maximaal 5% door, een M-filter 0,5% en een H-filter 0,005%. Dus hoe hoger de klasse, hoe beter de bescherming voor de personen in de ruimte. Stofklasse L (filtratie tot 3 micron).

Hoofdvragen voor het kiezen van een passende stof -waterzuiger

 • Welke stof of vloeistof moet er worden opgezogen?
 • Welke hoeveelheden worden er opgezogen?
 • Met welke regelmaat wordt de stofzuiger gebruikt?
 • Hoeveel meter werkslang is gewenst?
 • Hoe moeten de stoffen worden afgevoerd?

Wilt u een bouwstofzuiger,  waterstofzuiger of een stof- en waterzuiger kopen? Onze verkoopadviseurs kunnen u adviseren over welke het beste past bij uw klus!

Boren in beton zonder water
Boren in beton zonder water

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Speciaal assortiment diamantsegmenten voor het boren van gaten zonder waterkoeling, maar met koeling door afzuiging middels een goede stofzuiger en met een speciaal voor droogboren ontworpen boormotor

Onze verwachting is dat Weka binnenkort met een nieuwe droogboormachine gaat komen, de 2-traps diamant droogboormachine DKS15. Met de DKS15 presenteert WEKA een compacte en krachtige droge kernboormachine. De aan / uit zachte percussiefunctie ondersteunt de krachtige 2000W-motor en versnelt de voortgang van het werk in gewapend beton en harde materialen. Het boorstof wordt uit de diamantsegmenten verwijderd door de zachte percussie en door het efficiënte stofafzuigsysteem. De DKS15 zal verkrijgbaar zijn in verschillende snelheden en met verschillende handvatten.

UPDATE:

Nieuw de Rapid DCR Droogboor, deze diamantboor is uitermate geschikt voor droogboren in beton.

Voordelen:

 • Voorzien van spiraal voor een betere stofafvoer en koeling
 • Uitermate geschikt voor het boren in kanaalplaten en gewapend beton.
 • De perfecte probleemoplosser voor ruimtes waarin boren met waterkoeling niet gewenst is
WEKA HOOGFREQUENT MACHINES

Speciaal voor het zwaardere werk heeft Weka een 5-tal hoogfrequent machines ontwikkeld. Deze machines zijn zeer compact en licht in gewicht. Ze beschikken allemaal over een extreem sterke, watergekoelde hoogfrequent motor en zijn spatwaterproof volgens de IP55 norm. Door het ergonomisch ontwerp en de verstelbare handgreep zijn ze zeer gebruikersvriendelijk.

De machines worden aangesloten op een omvormer FU6D Frequentie Regelbox. Deze omvormer zorgt dat de machine wordt uitgeschakeld bij te zware belasting of bij te weinig waterkoeling. De status en foutmelding gebeurt door middel van een LED-aanduiding.

De Hoog Frequent lijn van WEKA bestaat uit de:

 • WEKA TR40 HOOGFREQUENT RINGZAAG 3.7kW / 6.5kW Ø400 (30CM)

De diamant ringzaag TR40 is uitgerust met een extreem sterke, watergekoelde hoogfrequent motor. De Ringzaag is te gebruiken op 220V of 380V en weegt slecht 13 kg. Deze ringzaag is uitermate geschikt voor het zagen van deur sparingen en voor het afkorten van buizen.

 • WEKA TS40 HOOGFREQUENT DOORSLIJPER 3.7kW/6.5KW - Ø400

Deze hoogfrequent doorslijper is voorzien van een wateromleiding om ook droog te kunnen zagen. Het ergonomische ontwerp en de verstelbare handgreep zorgen ervoor dat deze machine zeer gebruiksvriendelijk is. De doorslijper is zeer geschikt voor het uitzagen van sparingen in steen, beton en ijzer en weegt slechts 9.4 kg.

 • WEKA TK40 HOOGFREQUENT KETTINGZAAG 3.7KW/6.5kW - 40CM

De Hoogfrequent kettingzaag TK40 uitermate geschikt voor het uitzagen van hoeken en voor het zagen van inkasingen. De ketting is eenvoudig te spannen zonder extra gereedschap.

 • WEKA HS50 HF HANDZAAGMACHINE Ø500 220V/380V

De HS50 handzaagmachine levert hoge prestaties en is voorzien van een compleet gesloten kap. De machine is uitermate geschikt als handmuurzaag. Door het lichte gewicht en ergonomische ontwerp is deze machine zeer gebruiksvriendelijk.

 • WEKA HD1603.6 HOOGFREQUENT HANDBOORMACHINE

Deze zeer krachtige watergekoelde hoogfrequent boormotor is voorzien van een waterpas om  horizontaal en verticaal te boren. De boormotor is voorzien van drie versnellingen met geïntrigeerde  slipkoppeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze Verkoopadviseurs.

Goedkoop wandzagen
Betaalbaar wandzagen

Betaalbaar Wandzagen? Braun Titan Power 22kw Oostenrijkse kwaliteit!

Wandzagen met de zwaardere machine (20kw+) is een dure hobby. Naast aanschaf is onderhoud vaak erg prijzig. De daadwerkelijke kosten zijn verpreid over de jaren heen en niet direct inzichtelijk. Zeker indien de machine in eigen beheer wordt aangeschaft. Je moet dan alle facturen erbij zoeken en bij elkaar optellen.

Diacom heeft daarom alle gefactureerde bedragen met betrekking tot de Braun machine van de afgelopen 5 jaar geanalyseerd. We wildre graag weten wat het onze klanten nou globaal kost. Alle onderhoudskosten zijn bij elkaar opgeteld en gemiddeld per maand. Verder hebben we rekening gehouden met 3% rente en aflossen in 5 jaar met een kleine restwaarde. De berekende maandlast bij aanschaf in eigen beheer is dus inclusief onderhoud en aflossing/rentelasten indien de machine wordt gefinancieerd. In totaal komen de kosten van aanschaf voor de Braun Wandzaag 22kw op 670 euro per maand (excl. BTW).

Hoe kan het dat de prijs zo gunstig is, de reden is dat Braun niet de hoofdprijs vraagt voor onderdelen en onderhoudsuren. Verder wordt het grootste deel van het onderhoud door Diacom in eigen beheer uitgevoerd waardoor we de kosten in de hand kunnen houden. Verder worden ook geen kosten gerekend per draai uur van de machine.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijs. De Braun TITAN Power maakt ook indruk met zijn kracht, compacte design en geavanceerde motortechniek. De prestaties van de TITAN Power kunnen zelfs door de grote hydraulische wandzagen nauwelijks worden overtroffen. Interesse vraag een demo aan!

Samenvattend kost de Braun Titan Power bij eigen aanschaf en financiering gemiddeld maar 670 p/mnd en:

 • Wordt de machine jouw eigendom en kan de machine bij normaal gebruik nog jaren mee
 • Profiteer je van zeer gunstig geprijsde verbruiksartikelen (kappen/kabels/wielen e.d.)
 • Kun je de wandzaag goedkoop uitbreiden met een draadzaag module op de wandzaag motor
Slurry afvoer
De Slurry Master

Diacom presenteert zoals u van ons gewend bent, een oplossing voor problemen waar u als gebruiker mee geconfronteerd word in de dagelijkse praktijk.

Om aan de toenemende milieuregels te kunnen voldoen, waarbij de slurry niet geloosd mag worden in de omgeving van de bouwplaats, heeft Diacom hierop ingespeeld door een transporteerbare Slurry Master te ontwikkelen. Het lozen van slurry in het riool is niet toegestaan en kan leiden tot hoge boete's of veel tijd bij het netjes opruimen van de slurry.

De speciale ontwaterings Big Bag hangt in de Slurry Master. Met de optionele slurrypomp kunnen de waterzuigers snel leeggepompt worden in de Big Bag.
Na afloop van de werkzaamheden, wordt de Big Bag van boven dichtgeknoopt doormiddel van het speciale afsluitschort. Zo kan er geen slurry ontsnappen bij het neerzetten van de Big Bag. De losse opvangbak kan gemakkelijk worden verwijderd, zodat de afgesloten Big Bag middels de hijslier, gemakkelijk kan worden verplaatst.

De Diacom Slurry Master is ontworpen voor op de bouwplaats waar veel slurry vrijkomt op de wat grotere boor- en/of zaagklussen. Door het deelbare frame is de Slurry Master compact te vervoeren.

De capaciteit is momenteel circa 500 liter dagproductie slurry, die in één nacht uitdruipt.
Vraag om de verschillende mogelijkheden qua capaciteit.

Diacom & Milieuvriendelijk produceren

Aandacht voor duurzaam produceren is voor Diacom een essentieel onderwerp. Diacom heeft een proactieve benadering bij het voorkomen en continu verminderen van de milieubelastende aspecten van de bedrijfsvoering. Verder richt Diacom zich op het verduurzamen van het in eigen beheer geproduceerde diamantgereedschap. Denk aan het gebruikt van zware metalen voor het vervaardigen van segmenten.

Diacom heeft dus niet alleen aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak maar ook voor het milieu. De segmenten (de tandjes op de boren en/of zagen) zijn onderdelen die slijten en de metalen die achterblijven kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Men denkt vaak dat dit om zulke kleine hoeveelheden gaat, maar op een bouwplaats waar veel geboord of gezaagd wordt kan dit toch behoorlijk oplopen. Grote zaagbladen zo een 60 tot 100 segmenten bevatten, die bij normaal gebruik slijten en zo de nodige metalen verspreiden op de werkplek.

Steeds meer opdrachtgevers zijn zich bewust van het belang van het milieu en willen als bedrijf hier ook een steentje in bij dragen. Ook wordt duurzaamheid steeds vaker meegenomen in de gunningscriteria bij een openbare aanbesteding (https://www.bouwendnederland.nl/media/6776/bnl_2020_duurzaam-inkopen.pdf), wat zich op dit moment nog vooral richt op de uitstoot van CO2. Uitstoot van andere giftige stoffen zullen in waarschijnlijk in de toekomst ook steeds belangrijker worden. 

Diacom produceert de segmenten zelf. Met behoud van kwaliteit hebben wij een manier gevonden om de hoeveelheid schadelijke stoffen sterk te reduceren, stoffen zoals Kobalt en Nikkel zijn nagenoeg geheel uitgebannen. Mochten het residu van deze segmenten achterblijven op de werkplek is dit niet schadelijk voor het milieu. Waar veel bedrijven zich vooral richten op prijs of kwaliteit maakt Diacom het verschil door de gebruikte milieuvriendelijke stoffen, prijs en de kwaliteit

Naast de genoemde milieu vriendelijke samenstelling van de segmenten, houden we ons bezig met groen produceren. In onze fabriek worden onze machines op een natuurlijke wijze gekoeld door bronwater op te pompen in plaats van zware energie verslindende koeling units die gebruik maken van schadelijke gassen. Verder is bij de aanschaf van de vernieuwde sinterpers machines een energie reductie van 40% gerealiseerd.

Diacom is de leverancier voor de professionele betonboorder die ook aan de toekomst denkt.

 

Update WEKA TR40 Ringzaag

Weka heeft een belangrijke update voor de TR40 Ringzaag ontwikkeld. In het verleden is gebleken dat er bij een klein aantal TR40's water in de versnellingsbak kwam. Weka heeft dit probleem opgelost.

Wij als hoofddistributeur en door WEKA gecertificeerd onderhoudsbedrijf roepen alle WekaTR40 (aangeschaft vanaf 1 januari 2018) terug en bouwen deze kosteloos om. Naast deze aanpassing krijgen deze machines kosteloos* een servicebeurt.

* Eventuele onderdelen t.b.v. de servicebeurt worden in rekening gebracht

Hoe gaat het in zijn werk:

 1. Maak een afspraak met uw vertegenwoordiger
 2. De TR40 wordt opgehaald
 3. U ontvangt bericht als de machine klaar is
 4. Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt om de machine langs te brengen

Heeft u verder nog vragen neem dan contact op met uw vertegenwoordiger of met Rob Conijn
Tel: 023 5615275 Email: info@diacom.nl