Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Dealerschap persluchtgereedschap

Persluchtgereedschappen te koop bij Diacom

Dealerschap Rami Yokota B.V.

Sinds deze maand kan je bij Diacom ook terecht voor persluchtgereedschappen en toebehoren van Rami Yokota. Dankzij dit dealerschap hebben we ons assortiment uitgebreid met diverse hak-, breek-,  boorhamers en slijpmachines van de bekende merken Toku en Red Rooster. Daarnaast verkopen we ook de bijbehorende beitels van ACTION en de luchtverzorgingssets van SMC.

Onze gecertificeerde medewerkers zijn u graag van dienst met onderhoud en reparatie van deze professionele gereedschappen.

Diacom verkoopt dus vanaf heden de volgende merken:

 • TOKU – kwaliteit hakhamers, breekhamers en boorhamers uit Japan met zeer hoge slagkracht.  
 • RED ROOSTER – private label hakhamers en overige perslucht gereedschap met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Tevens marktleider in persluchttakel oplossingen.
 • Yokota – Verticale en haakse slijpers van zeer goede kwaliteit.
 • SMC – Luchtverzorging
 • Action – Zeer uit gebreid assortiment beitels


Waarom luchtgereedschappen te koop bij Diacom

Diacom streeft er naar om klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Regelmatig maken onze klanten voor specifieke projecten gebruik van luchtgereedschap in plaats van doorverwijzen zoals we in het verleden deden hebben we besloten om luchtgereedschap producten in ons assortiment op te nemen. Hierbij zijn met name de boor- en breekhamers bekent, echter biedt luchtgereedschap een scala van andere oplossingen, zoals o.a. slijpenmachines en takels.

Tevens hebben we vanaf heden de mogelijkheid om de bijbehorende beitels te leveren tegen een zeer gunstige prijs / kwaliteit verhouding.

TOKU - "making the right impact"

4 fabrieken die de kwaliteit van de TOKU producten ondersteunen, werken op basis van zelfstandigheid, waarbij iedere fabriek voortdurend zoekt naar efficiency om deze hoogwaardige producten met de best mogelijke levertijd te produceren. Deze producten worden gefabriceerd met behulp van moderne faciliteiten waarin CNC machines en CAD systemen met een hoge mate van engineering-ervaring een sleutelrol spelen. Sinds 1997 heeft Toku gewerkt aan het verkrijgen en behouden van ISO-9001 en ISO-9002 en later ISO-14001 certificering voor de productie. De aandacht die hieraan geschonken wordt, is terug te vinden in alle TOKU producten die we op de markt brengen.

Testen en kwaliteit

Door het uitgebreid testen van de producten wordt een constante hoge kwaliteit gegarandeerd. Het doorvoeren van deze “total production quality control system of manufacturing” heeft ertoe geleid dat de kosten verlaagd zijn en kortere levertijden voor de productie van deze hoge kwaliteit zijn gerealiseerd. Ook is, om passende leverschema’s voor de Toku producten te verkrijgen, een efficiënt systeem ingevoerd voor de ontvangst van opdrachten en de uitlevering daarvan. De producten worden in onze magazijnen opgeslagen, voor uitlevering aan nationale of internationale distributeurs.

 RED ROOSTER - Leading in power tool solutions

Het RED ROOSTER Industrie programma bevat o.a. slijpers, slagmoersleutels en boormachines. Maar ook naaldenbikhamers, zaagmachines en een uitgebreide lijn montagegereedschappen met impulsmoeraanzetters en schroevendraaiers vallen onder dit merk. Hoogwaardige kwaliteitsproducten gekozen uit de productprogramma's van de beste fabrikanten van perslucht- en accugereedschap. Het RED ROOSTER Service programma richt zich voornamelijk op de garages, werkplaatsen en lichte industrie. Ons RED ROOSTER programma is de afgelopen jaren sterk veranderd. De toename van industriële machines is groot in verhouding tot het service programma. Het RED ROOSTER Service programma herkent u aan het rode RED ROOSTER logo, het industriële gereedschap aan het RED ROOSTER zilveren logo.

Perslucht kettingtakels tot 100 ton

Het RED ROOSTER takelprogramma is leverbaar van 0,125 t/m 100 ton (tot 50 ton direct uit voorraad leverbaar). Deze takels worden gedeeltelijk door TOKU geproduceerd en hebben de reputatie van hoogwaardige kwaliteitsproducten. RED ROOSTER takels worden door vele bekende bedrijven ingezet. De takels zijn ook leverbaar in vonkvrije uitvoering. Standaard voorzien van ingebouwde lastbegrenzer. Met een zeer groot marktaandeel in Europa kunnen wij zeggen dat we een interessant product tegen een goede prijs aanbieden, dat in heel Europa en daar buiten snel geleverd kan worden.

 YOKOTA luchtgereedschappen

YOKOTA: PRODUCTIVITEIT EN ERGONOMIE YOKOTA industrieel- en assemblagegereedschap wordt ontwikkeld met de hoogste kwaliteit en precisie. YOKOTA impulsmoeraanzetters worden over de hele wereld gebruikt voor verschroeving waarbij nauwkeurigheid, kwaliteit en snelheid noodzakelijk zijn. YOKOTA staat voor productiviteit en ergonomie.

Industrieel en Hi-Tec luchtgereedschap

Het programma YOKOTA luchtgereedschappen is onderverdeeld in industrieel gereedschap en Hi-Tec impulsmoeraanzetters. Het aanbod in industrieel gereedschap omvat onder anderen slagmoersleutels, boormachines en slijpers. Maar ook hamers, naaldenbikhamerspompen, pompen en schroevendraaiers behoren tot het assortiment. Verschillende modellen zijn alternatief ook onder de merken TOKU en RED ROOSTER beschikbaar. Het YOKOTA Hi-Tec programma omvat een uitgebreide range van impulsmoeraanzetters. Dit gereedschap is bedoeld voor een nauwkeurig koppel gecombineerd met een hoge productiviteit.

Filosofie

YOKOTA Industrial Co. Ltd. (Japan) onderneemt grote inspanningen om hoge kwaliteit luchtgereedschappen te produceren voor alle industrieën. De moderne technologie resulteert in een hoogkwalitatief productiesysteem, gebaseerd op 90 jaar ervaring. Het bedrijf is internationaal georiënteerd en is wereldwijd actief. De productie van het YOKOTA luchtgereedschap komt tegemoet aan de eisen van de productiebedrijven van de 21e eeuw. Alle ontwikkelingen zijn gebaseerd op originele en flexibele ideeën. De strategie van YOKOTA baseert zich op ontwikkeling in teamverband, flexibiliteit en jeugdig vermogen om de beste oplossingen te vinden. Met alle onderzoek en ontwikkeling draagt het bij aan het verkrijgen van een betere werkomgeving voor de bediener van het gereedschap.

Onmisbaar voor verbetering van de productiviteit

Met de modernisering van de productie-industrie is de vraag naar luchtgereedschap toegenomen. Luchtgereedschap is onmisbaar geworden in het verbeteren van de productiviteit. Door de laatste decennia heen is de vraag meer divers geworden en meer gericht op hogere kwaliteit in boutverbindingen waardoor controlesystemen benodigd zijn. YOKOTA is toonaangevend in de markt voor dit Hi-Tec luchtgereedschap. YOKOTA produceert niet alleen hoogwaardig gereedschap, ook de ergonomie is zeer belangrijk om de optimale werkcondities voor de bediener te scheppen.

ACTION krachtdoppen en beitels

Action Tools Corp. werd opgericht in 1975. Sinds die tijd heeft ACTION de erkenning gekregen als toonaangevende producent van krachtdoppen en beitels voor elektrische en persluchthamers. ACTION investeert voortdurend in moderne apparatuur, persen en machines om de continue vraag naar meer producten en een grotere diversiteit aan producten te kunnen beantwoorden. ACTION heeft aandacht voor de combinatie van ervaring en de laatste technologische ontwikkelingen, met als doel de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard.

Focus op kwaliteit

ACTION is de nummer één uit Azie met acceptatie als gekwalificeerde producent voor doppen en beitels. Het bedrijf hecht grote waarde aan haar filosofie ‘No compromise in high quality'. Om er zeker van te zijn dat de klant tevreden is, wordt het gehele bedrijfsproces; van materiaal tot ontwerp, van productie tot eindcontrole; een strenge kwaliteitscontrole uitgevoerd door meer dan 100 werknemers. Deze mensen hebben oog voor het kleinste detail bij alle producten voor de klanten.

Draadzaag
Een goede voorbereiding is het halve werk!

Bij PK Betonbewerkingstechnieken weten ze als geen ander dat ze bij Diacom kunnen aankloppen voor kennis en hulp bij ingewikkelde werken. Zo ook voor een speciaal draadzaag project voor Van Vliet Sloopwerken B.V. dat werd uitgevoerd in Maastricht. Rolf en Thomas van der Pouw Kraan hadden de opdracht gekregen om mee te helpen aan de sloop van één betonnen stralingsbunker op een ziekenhuisterrein te midden van een 6-tal andere bunkers. Eventuele overlast (trillingen, stof en geluid) was hierbij onacceptabel. Om dit te voorkomen moest PK op alle plekken waar de bunker gekoppeld stond een dilatatie (sleuf) van 500 mm breed aanbrengen voordat het echte sloopwerk kon beginnen. Het hele project moest in 4 weken worden voltooid.

Tijdens een gedegen voorbereiding werd op basis van bouwtekeningen in nauw overleg met Diacom bepaald hoeveel diamantboren en diamantkabel er benodigd was. Vlak voor het project had PK bij Diacom een draadzaag van Braun aangekocht, deze kon voor dit specialistische project eens goed op de proef gesteld worden.

Onder barre omstandigheden, vorst tot -10 Celsius en dus alle gevolgen voor de watertoevoer, werd begonnen met het maken van de benodigde gaten in het dak en de wanden met een dikte van 1200 mm tot 2000 mm. Na het boren van deze doorvoeren werd er gestart met het draad-/kabelzagen om de gewenste dilatatie aan te brengen. De maatvoering van het zaagwerk was dusdanig uitgezet, zodat er betonblokken met een gewicht van 6000 tot 8000 kg vrij kwamen. De te zagen oppervlaktes varieerden van 5 m² tot 12 m² per zaagsnede. Vervolgens was het relatief makkelijk om de blokken één voor één te verwijderen.

Dat was anders bij de betonvloer. Deze bleek geen 500 mm maar 1000 mm dik te zijn. Hierdoor was deze te dik om te zagen met behulp van een vloerenzaag, wandzaag of kabelzaag. De snelste oplossing was om de vloer los te zetten door overlappend gaten met een diameter van 130 mm door de dikke vloer te boren. Op dat moment heeft Diacom zeer snel geschakeld en binnen twee dagen 25 stuks boren Ø 130 mm met een lengte van 1100 mm geproduceerd en deze samen met twee extra boorautomaten in Maastricht afgeleverd. Uiteindelijk zijn er ruim 200 gaten met boorstatieven, boormachines en boorautomaten van Diacom geboord. Met behulp van de boorautomaten was het mogelijk om 5 boormachines te bedienen met slechts één werknemer.

De gezamenlijke aanpak heeft erin geresulteerd dat de bunker binnen de gestelde termijn gesloopt is ondanks de onvoorziene zaken. Binnen 4 weken en zonder noemenswaardige hinder voor de directe omgeving. Het gezamenlijk behalen van alle gestelde doelen geeft alle partijen veel voldoening.

Inmiddels beschikt PK over twee sets van Braun. Een set bestaat uit een wandzaag en een draadzaag met één besturingskast en afstandsbediening. Doordat PK inmiddels twee sets heeft, kunnen ze ten allen tijden gelijktijdig wand- en kabelzagen. Het merendeel van de mensen van PK kan overweg met beide machines. In het geval dat er medewerkers zijn die nog niet met dit materieel overweg kunnen, maar er wel in geïnteresseerd zijn, wordt de mogelijkheid geboden om intern opgeleid te worden. 

Hoe vinden Thomas en Rolf van der Pouw Kraan de samenwerking met Diacom?

“Ondanks dat wij slechts vijf jaar geleden met ons bedrijf begonnen zijn, doen wij toch al ruim 15 jaar zaken met Diacom. Via onze vorige werkgever deden wij ook al zaken met Diacom. Door de prettige ervaring uit het verleden was er daarom vijf jaar geleden ook geen enkele twijfel om de zeer goede samenwerking met Diacom te vervolgen. Er is een warme band met alle mensen van Diacom. De prijs-kwaliteit verhouding is goed en afspraken worden altijd nagekomen.

Een ander groot voordeel voor ons is dat Diacom beschikt over een eigen fabriek en voldoende gekwalificeerd personeel. Zij zijn zeer innovatief en altijd bereid om met ons mee te denken om problemen op te lossen. Op het gebied van ‘specials” kunnen zij snel schakelen. Het komt binnen onze branche namelijk regelmatig voor dat er op zeer korte termijn speciaal materieel ontwikkeld of aangepast moet worden. Onze ervaring is dat andere bedrijven in veel gevallen niet in staat zijn om deze service te bieden.”

Dit project is uitgevoerd door:

PK BETONBEWERKINGSTECHNIEKEN B.V.

PK is een zeer veelzijdig bedrijf met activiteiten onder de noemer sloopwerk en alle vormen van betonbewerking. Hieronder een uitsplitsing van de werkzaamheden:

-Totaalsloopwerk
-Renovatiesloop- en demontagewerk
-Alle voorkomende diamantboor- en zaagwerkzaamheden
-Luchtboren
-Verankeringen
-Het verwijderen van vloerafwerkingen
-Koppensnellen
-Alle voorkomende hakwerkzaamheden
-Boucharderen en het opruwen/schuren van betonvloeren- en wanden

Boren in beton zonder water
Boren in beton zonder water

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Speciaal assortiment diamantsegmenten voor het boren van gaten zonder waterkoeling, maar met koeling door afzuiging middels een goede stofzuiger en met een speciaal voor droogboren ontworpen boormotor

Onze verwachting is dat Weka binnenkort met een nieuwe droogboormachine gaat komen, de 2-traps diamant droogboormachine DKS15. Met de DKS15 presenteert WEKA een compacte en krachtige droge kernboormachine. De aan / uit zachte percussiefunctie ondersteunt de krachtige 2000W-motor en versnelt de voortgang van het werk in gewapend beton en harde materialen. Het boorstof wordt uit de diamantsegmenten verwijderd door de zachte percussie en door het efficiënte stofafzuigsysteem. De DKS15 zal verkrijgbaar zijn in verschillende snelheden en met verschillende handvatten.

Boorstatief
Boor verticaal, horizontaal en op zijn kop, zonder verankering!

Boor verticaal, horizontaal en op zijn kop, zonder verankering!

Dit robuuste en stabiele statief is een zeer handige uitvinding. Het stelt je in staat om met een statief snel achter elkaar meerdere gaten in beton te boren. Het is makkelijk in zijn geheel verplaatsbaar / verrijdbaar. Door de ingebouwde stempelpaal is verankering niet nodig. Verder is het statief voorzien universele Motorbevestiging.

 De klanten die dit statief via Diacom hebben aangeschaft zijn zeer tevreden over het de gebruikersgemak dat het statief biedt en bevelen het dan ook van harte aan!

Standaard voorzien van

 • Snel te plaatsen, en geen ankergaten
 • Makkelijke verplaatsbaar / verrijdbaar
 • Voorzien van universele motorbevestiging (hals montage of boutmontage)
 • Boormotor snel afneembaar
 • Verstelbare stempelpaal
 • Vaste voetplaat met spatbescherming
 • Wielen-set (past op beide basisplaten)
 • Montage tool

Optioneel: 

 • Voetplaat met hoekverstelling
 • Flexibele achter-steun voor boringen zonder stempelpaal
 • Montagesteun voor het bevestigen onder een hoek van de dwarskolom op vloer of wand
 • Watervangring voor boringen in het plafond

Technische gegevens:

 • Lengte (mm)                                  2.050 – 3.100
 • Extensie module (mm)              810
 • Max. boor diameter (mm)        220 (verticaal met achtersteun)
 • Max. slag lengte (mm)               620
 • Rotatie hoek                                  360 graden
 • Kantel hoek                                   -70 tot +90 graden en/of 0 tot 180 graden
 • Gewicht                                          Totaal 38 kg (modulair op te bouwen)
Boorhulp
Boorassistent

Diacom Boorassistent

De boorassistent is vanaf heden te koop. Het is makkelijk op uw Diacom statief te monteren. Het helpt bij het boren in beton en zorgt dat je tijdens het boren van een gat andere werkzaamheden kan doen. Door de constante druk wordt tevens de standtijd van de boren vergroot en laten de kernen makkelijker los. 

Uitvoerig getest in diversen situaties en omstandigheden met zeer positieve resultaten. De boorassistent is compatibel met onze mini en midi statieven.
Vraag uw Diacom technisch adviseur om een demo of advies voor uw specifieke projecten.

Samenvatting van de voordelen 

- Arbeidsverlichting 
- Zeer gemakkelijke kernlossing
- Significante toename van de standtijd van de boren
- Goede resultaten bij boren in wapening

# weer een Diacom innovatie!

Trekhaak boorstandaard
Trekhaakstatief

Trekhaakstatief

Diacom probeert altijd zo creatief mogelijk om te gaan met de middelen die ter beschikking zijn. Vooral bij boren in asfalt is verankering voor een stabiel boren lastig. Ook is het verplaatsen van de booropstelling tijdrovend.

Vandaar dat Diacom in samenwerking met enkele klanten heeft gekeken naar mogelijkheden om het huidige boorstatief (boorstandaard) aan te passen. Na verschillende testen en prototypes heeft Diacom een goedwerkende stabiele oplossing gevonden door montage van het boorstatief aan de trekhaak van de bus die over het algemeen toch al aanwezig is.

Deze maatwerk oplossing van Diacom, zorgt voor de volgende voordelen:
- Zeer stabiele boor constructie zonder verankering in de grond
- Verplaatsing binnen werkvak zonder demontage

Diacom Vrijloop technologie
Diacom Vrijloop technologie

‘Boren van grote gaten is nu probleemloos!’

Diacom heeft zoals u van Diacom gewend bent een oplossing bedacht voor het probleemloos boren van grotere diameters en/of boren op grotere diepte.

Voordelen:
- Enorme vergroting vrijloop
- Betere benutting vermogen motor
- Verbetering in het opboren van de boor

Door de boorbuizen aan binnen en buitenzijde te voorzien van segmenten met een uitgekiende samenstelling wordt de vrijloop van de boorbuizen enorm vergroot. Ook bij grotere diepte’s en diameters blijft de boorbuis vrij van de beton. Daardoor blijft het volledige vermogen van de boormotor beschikbaar op de segmenten. 

Uit verschillende testen bij verschillende boorbedrijven zijn de genoemde voordelen in praktijk bewezen. 

De naloop segmenten geven geen waarneembare weerstand tijdens het boren, ook niet in het geval dat bij het testen lengte wapening in het beton aanwezig was. Bij diepteboringen waarbij bijvoorbeeld op 1,6 meter diepte een stalen plaat van 30 mm dikte werd doorgeboord is ook geen noemenswaardige extra weerstand geconstateerd. 

Bijkomend voordeel van meer vrijloop door de naloopsegmenten is dat de snijsegmenten veel verder opgeboord kunnen worden. Zie de foto een zeer net opgeboord diamant segment.

Pagina