Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Goedkoop wandzagen
Betaalbaar wandzagen

Betaalbaar Wandzagen? Braun Titan Power 22kw Oostenrijkse kwaliteit!

Wandzagen met de zwaardere machine (20kw+) is een dure hobby. Naast aanschaf is onderhoud vaak erg prijzig. De daadwerkelijke kosten zijn verpreid over de jaren heen en niet direct inzichtelijk. Zeker indien de machine in eigen beheer wordt aangeschaft. Je moet dan alle facturen erbij zoeken en bij elkaar optellen.

Diacom heeft daarom alle gefactureerde bedragen met betrekking tot de Braun machine van de afgelopen 5 jaar geanalyseerd. We wildre graag weten wat het onze klanten nou globaal kost. Alle onderhoudskosten zijn bij elkaar opgeteld en gemiddeld per maand. Verder hebben we rekening gehouden met 3% rente en aflossen in 5 jaar met een kleine restwaarde. De berekende maandlast bij aanschaf in eigen beheer is dus inclusief onderhoud en aflossing/rentelasten indien de machine wordt gefinancieerd. In totaal komen de kosten van aanschaf voor de Braun Wandzaag 22kw op 670 euro per maand (excl. BTW).

Hoe kan het dat de prijs zo gunstig is, de reden is dat Braun niet de hoofdprijs vraagt voor onderdelen en onderhoudsuren. Verder wordt het grootste deel van het onderhoud door Diacom in eigen beheer uitgevoerd waardoor we de kosten in de hand kunnen houden. Verder worden ook geen kosten gerekend per draai uur van de machine.

Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijs. De Braun TITAN Power maakt ook indruk met zijn kracht, compacte design en geavanceerde motortechniek. De prestaties van de TITAN Power kunnen zelfs door de grote hydraulische wandzagen nauwelijks worden overtroffen. Interesse vraag een demo aan!

Samenvattend kost de Braun Titan Power bij eigen aanschaf en financiering gemiddeld maar 670 p/mnd en:

  • Wordt de machine jouw eigendom en kan de machine bij normaal gebruik nog jaren mee
  • Profiteer je van zeer gunstig geprijsde verbruiksartikelen (kappen/kabels/wielen e.d.)
  • Kun je de wandzaag goedkoop uitbreiden met een draadzaag module op de wandzaag motor
Slurry afvoer
De Slurry Master

Diacom presenteert zoals u van ons gewend bent, een oplossing voor problemen waar u als gebruiker mee geconfronteerd word in de dagelijkse praktijk.

Om aan de toenemende milieuregels te kunnen voldoen, waarbij de slurry niet geloosd mag worden in de omgeving van de bouwplaats, heeft Diacom hierop ingespeeld door een transporteerbare Slurry Master te ontwikkelen. Het lozen van slurry in het riool is niet toegestaan en kan leiden tot hoge boete's of veel tijd bij het netjes opruimen van de slurry.

De speciale ontwaterings Big Bag hangt in de Slurry Master. Met de optionele slurrypomp kunnen de waterzuigers snel leeggepompt worden in de Big Bag, of indien aanwezig door de slurrypomp in een watergoot te plaatsen. De losse opvangbak op de Slurrymaster verzamelt het gefilterde water en kan middels een slang afgevoerd worden naar de riolering.

Na afloop van de werkzaamheden, wordt de Big Bag van boven dichtgeknoopt doormiddel van het speciale afsluitschort. Zo kan er geen slurry ontsnappen bij het neerzetten van de Big Bag. De losse opvangbak kan gemakkelijk worden verwijderd, zodat de afgesloten Big Bag middels de hijslier, gemakkelijk kan worden verplaatst.

De Diacom Slurry Master is ontworpen voor op de bouwplaats waar veel slurry vrijkomt op de wat grotere boor- en/of zaagklussen. Door het deelbare frame is de Slurry Master compact te vervoeren.

De capaciteit is momenteel circa 500 liter dagproductie slurry, die in één nacht uitdruipt.
Vraag om de verschillende mogelijkheden qua capaciteit.

Diacom & Milieuvriendelijk produceren

Aandacht voor duurzaam produceren is voor Diacom een essentieel onderwerp. Diacom heeft een proactieve benadering bij het voorkomen en continu verminderen van de milieubelastende aspecten van de bedrijfsvoering. Verder richt Diacom zich op het verduurzamen van het in eigen beheer geproduceerde diamantgereedschap. Denk aan het gebruikt van zware metalen voor het vervaardigen van segmenten.

Diacom heeft dus niet alleen aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak maar ook voor het milieu. De segmenten (de tandjes op de boren en/of zagen) zijn onderdelen die slijten en de metalen die achterblijven kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Men denkt vaak dat dit om zulke kleine hoeveelheden gaat, maar op een bouwplaats waar veel geboord of gezaagd wordt kan dit toch behoorlijk oplopen. Grote zaagbladen zo een 60 tot 100 segmenten bevatten, die bij normaal gebruik slijten en zo de nodige metalen verspreiden op de werkplek.

Steeds meer opdrachtgevers zijn zich bewust van het belang van het milieu en willen als bedrijf hier ook een steentje in bij dragen. Ook wordt duurzaamheid steeds vaker meegenomen in de gunningscriteria bij een openbare aanbesteding (https://www.bouwendnederland.nl/media/6776/bnl_2020_duurzaam-inkopen.pdf), wat zich op dit moment nog vooral richt op de uitstoot van CO2. Uitstoot van andere giftige stoffen zullen in waarschijnlijk in de toekomst ook steeds belangrijker worden. 

Diacom produceert de segmenten zelf. Met behoud van kwaliteit hebben wij een manier gevonden om de hoeveelheid schadelijke stoffen sterk te reduceren, stoffen zoals Kobalt en Nikkel zijn nagenoeg geheel uitgebannen. Mochten het residu van deze segmenten achterblijven op de werkplek is dit niet schadelijk voor het milieu. Waar veel bedrijven zich vooral richten op prijs of kwaliteit maakt Diacom het verschil door de gebruikte milieuvriendelijke stoffen, prijs en de kwaliteit

Naast de genoemde milieu vriendelijke samenstelling van de segmenten, houden we ons bezig met groen produceren. In onze fabriek worden onze machines op een natuurlijke wijze gekoeld door bronwater op te pompen in plaats van zware energie verslindende koeling units die gebruik maken van schadelijke gassen. Verder is bij de aanschaf van de vernieuwde sinterpers machines een energie reductie van 40% gerealiseerd.

Diacom is de leverancier voor de professionele betonboorder die ook aan de toekomst denkt.

 

Update WEKA TR40 Ringzaag

Weka heeft een belangrijke update voor de TR40 Ringzaag ontwikkeld. In het verleden is gebleken dat er bij een klein aantal TR40's water in de versnellingsbak kwam. Weka heeft dit probleem opgelost.

Wij als hoofddistributeur en door WEKA gecertificeerd onderhoudsbedrijf roepen alle WekaTR40 (aangeschaft vanaf 1 januari 2018) terug en bouwen deze kosteloos om. Naast deze aanpassing krijgen deze machines kosteloos* een servicebeurt.

* Eventuele onderdelen t.b.v. de servicebeurt worden in rekening gebracht

Hoe gaat het in zijn werk:

  1. Maak een afspraak met uw vertegenwoordiger
  2. De TR40 wordt opgehaald
  3. U ontvangt bericht als de machine klaar is
  4. Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt om de machine langs te brengen

Heeft u verder nog vragen neem dan contact op met uw vertegenwoordiger of met Rob Conijn
Tel: 023 5615275 Email: info@diacom.nl

 

asfaltboor
De meest geschikte asfaltboor en asfaltzaag

De meest geschikte asfaltboor en asfaltzaag

Asfaltboren en asfaltzagen gaat het snelst en goedkoopst met het beste gereedschap. Diacom heeft jarenlange ervaring met de juiste afstemming van de asfaltboor en asfaltzaag op de in gebruik zijnde machine en de condities waaronder de asfaltboren en asfaltzagen worden ingezet. Ook met het zagen van detectielussen hebben we veel ervaring.

Invloed (weers)omstandigheden op asfaltboor en asfaltzaag

Weersomstandigheden, soort asfalt en de omstandigheden waar het asfalt in gebruik is hebben hun weerslag op de hardheid en samenstelling van het asfalt. Hierdoor zullen de asfaltzaagbladen en asfaltboren niet altijd hetzelfde reageren. Door onze jarenlange ervaring zijn we zeer goed instaat om te adviseren en onze diamantgereedschap af te stemmen op de condities die gelden. Tevens kan worden geadviseerd over de juiste instelling van bijvoorbeeld het toerental van de machine bij een bepaald vermogen of bovengenoemde omstandigheden.

Geoptimaliseerd asfaltboren en asfaltzagen met alle gangbare machines en elk vermogen

Asfaltboren kan met verschillende soorten machines, bijvoorbeeld door middels van handboormachines en/of kolomboormachines met statief. Krachtstroom is in sommige omstandigheden ook mogelijk voor meer vermogen. Met name bij gebruik van boorwagens wordt op een 3e manier geboord, hydraulisch. De asfaltboor is geoptimaliseerd om breuk te voorkomen agv het hoge vermogen van de boorwagen in de puinfundering / stabilisatielaag. Tevens centreert onze asfaltboor makkelijk, hierdoor is de eerste kern vaak al bruikbaar is voor de bemonstering.

Ook bij asfaltzagen is er een grote diversiteit in vermogen van de zaagmachines, het vermogen kan onder de 20 pk liggen tot ruim boven de 100 pk die normaal is bij de zeer zware machines. Voor de verschillende machines adviseren wij een specifiek diamantzaagblad dat aansluit bij het vermogen van de asfaltzaagmachine. Ook zijn ons lussenzaagblad / detectielussenzaag geoptimaliseerd voor een rustige afvoer van het koelwater. 

Asfaltboor aansluiting

De boren zijn standaard verkrijgbaar in een 1.1/4 aansluiting en/of een M38 aansluiting voor boorwagens. De nuttige lengte voor gangbare diameters kan variëren van 400 mm, 500 mm en 600 mm. In onze fabriek kunnen we afwijkende lengtes op aanvraag produceren.

Merken asfaltzaagmachines

Onze asfaltboor en asfaltzaag worden bij onze klanten met succes ingezet op alle bekende merken in de asfaltbewerking, zoals Burtec, Husqvarna, Norton Clipper en Lissmac. Voor de asfaltzaag en detectielussenzaag passen we gratis het asgaten en/of meeneemgaten patroon aan voor de machine die u gebruikt.

Handige hulpmiddelen

Speciaal voor asfaltboren hebben wij handige hulpmiddelen, zoals kernentrekkers of kernenbrekers www.diacom.nl/booraccessoires. Daarnaast hebben we nu ook een handig statief dat te monteren is op de trekhaak van de bus. Hierdoor bespaar je veel tijd bij het verplaatsen en verankeren bij het boren van gaten in asfalt. Lees hier onze BLOG: www.diacom.nl/trekhaakstatief

Boorkern makkelijk verwijderen
Boorkernvanger

Boorkernvanger

Diacom heeft weer een leuk stukje maatwerk geleverd. Een boorkernvanger voor het makkelijk opvangen van grote kernen bij boren van grotere diameters. 

Diverse uitvoeringen leverbaar, toegespitst op u specifieke situatie. De boorkernvanger wordt gemonteerd in daarvoor aangepaste verlengstukken. Van 1  1/4” tot 6 gats flens verlengstukken. 

Montage:

Door in het hart van de te boren kern een boring aanbrengen. t.b.v. slaganker of betonbout is het mogelijk om een de kernvanger te monteren. Waarbij met name de juiste borging van groot belang is om loskomen te voorkomen. De gebruikte methode zal afhankelijk zijn van de situatie en kerngewicht.

Op het moment dat de het gat grotendeels is geboord wordt de kernvanger middels een verlengstuk gemonteerd. Waar de opsluitbouten in het aangepaste verlengstuk er voor zorgen dat de geboorde kern vrijwel volledig in de boorbuis blijft hangen. 

Het is wel noodzaak om het laatste deel van de boring met laag toerental uitvoeren om boorkern met boor snel tot stilstand te kunnen laten komen. Dit voorkomt losdraaien van de boorkern.

 

Allerlei maatwerk varianten:

De getoonde optie is geschikt voor kernen tot een gewicht van 15 kg. Bij zwaardere kernen, overleggen met onze specialisten over de mogelijkheden en veiligheidsvoorzieningen. Voor kleinere kernen hebben ook divers gespecialiseerd gereedschap zoals kernentrekkers of kernenbrekers.

Interesse in de mogelijkheden voor jouw specifieke klus. Neem contact op met een van onze vertegenwoordigers.

40 jaar Diacom

Historie Diacom

Diacom is opgericht op 5 oktober 1979 en gevestigd in Hoofddorp. De grondleggers Albert Conijn en Peter Mohar speelden in op de behoefte aan kwalitatieve diamantgereedschappen die in er in markt was bij professionele betonboorders en betonzaagbedrijven. Met de kennis van de betonboormarkt die ze hadden opgedaan zijn ze begonnen met het in eigen beheer fabriceren en verkopen van diamant gereedschappen. De kracht van de onderneming was en is nog steeds dat door de eigen fabricage er steeds ingespeeld kan worden op de actuele behoefte aan maatwerkproducten en bijbehorend serviceniveau. De basis werd met 5 medewerkers gelegd in het pand aan de Starnmeerstraat 2 in Hoofddorp. 10 jaar later groeide Diacom uit zijn jasje en werd er besloten om een om een nieuw fabriekspand te laten bouwen. Het nieuwe fabrieks- en kantoorpand werd aan de Broekmeerstraat 129-131 in Hoofddorp gevestigd.

Ook de organisatie werd verder geprofessionaliseerd. Peter Mohar maakt plaats voor Loek Beuke en de rolverdeling op kantoor werd verder uitgebreid. Albert werd verantwoordelijk voor verkoop, Loek voor de interne organisatie en Casper Welman voor de administratie en financiën.

Diacom is een echt familiebedrijf en dat blijkt uit het feit dat de  kinderen van Albert en Loek inmiddels alweer meer dan 20 jaar in het bedrijf  werken. De zonen Eric en Rob Conijn komen de verkoopafdeling versterken en Linda Beuke komt op de afdeling administratie en personeelszaken te werken.

Om de groei in goede banen te kunnen leiden werd het huidige kantoorpand aan de Bijlmermeerstraat 72 aangekocht. Met deze extra ruimte was er ook plaats voor een showroom en kon Diacom de dealer schappen van de verschillende machinefabrikanten ten toon stellen.

Ondanks de bouwcrisis en de opkomst van het internet lukt het Diacom steeds om hun positie met hun propositie op te eisen. Mede door de komst van Tobias Idsinga als algemeen en financieel directeur staat innovatie hoog op de agenda. Niet alleen een webshop is er in het leven geroepen maar ook qua productontwikkeling wordt er continue op de klantbehoefte ingespeeld. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 24 personeelsleden.

Voor professionals in betonboren en betonzagen is Diacom een veelzijdige kennispartner. Onze maatwerkspecialisten weten door hun jarenlange ervaring wat de juiste oplossing is van boor of zaag in combinatie met machine in uw specifieke situatie. Wij denken dan ook graag met u mee bij zowel kleine als grote projecten.

Doordat we zelf diamant gereedschappen in onze fabriek vervaardigen kunnen we garant staan voor een snelle levering van hoogwaardige maatwerkproducten. Altijd gecombineerd met een persoonlijke en uitgebreide service.

Dit maakt ons al sinds 1979 uniek in Nederland en daar zijn we trots op!