Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Boorkernvanger

Boorkern makkelijk verwijderen

Boorkernvanger

Diacom heeft weer een leuk stukje maatwerk geleverd. Een boorkernvanger voor het makkelijk opvangen van grote kernen bij boren van grotere diameters. 

Diverse uitvoeringen leverbaar, toegespitst op u specifieke situatie. De boorkernvanger wordt gemonteerd in daarvoor aangepaste verlengstukken. Van 1  1/4” tot 6 gats flens verlengstukken. 

Montage:

Door in het hart van de te boren kern een boring aanbrengen. t.b.v. slaganker of betonbout is het mogelijk om een de kernvanger te monteren. Waarbij met name de juiste borging van groot belang is om loskomen te voorkomen. De gebruikte methode zal afhankelijk zijn van de situatie en kerngewicht.

Op het moment dat de het gat grotendeels is geboord wordt de kernvanger middels een verlengstuk gemonteerd. Waar de opsluitbouten in het aangepaste verlengstuk er voor zorgen dat de geboorde kern vrijwel volledig in de boorbuis blijft hangen. 

Het is wel noodzaak om het laatste deel van de boring met laag toerental uitvoeren om boorkern met boor snel tot stilstand te kunnen laten komen. Dit voorkomt losdraaien van de boorkern.

 

Allerlei maatwerk varianten:

De getoonde optie is geschikt voor kernen tot een gewicht van 15 kg. Bij zwaardere kernen, overleggen met onze specialisten over de mogelijkheden en veiligheidsvoorzieningen. Voor kleinere kernen hebben ook divers gespecialiseerd gereedschap zoals kernentrekkers of kernenbrekers.

Interesse in de mogelijkheden voor jouw specifieke klus. Neem contact op met een van onze vertegenwoordigers.

Delen: