Loading...

Eigen fabriek

Diacom fabriceert alle diamantgereedschappen zelf. In tegenstelling tot andere Nederlandse leveranciers, zijn wij geen handelsmaatschappij en leveren wij ook geen halffabricaten. Alle producten komen uit onze eigen fabriek en zijn bekend om hun duurzaamheid en gebruiksgemak.

Innovatief

Onze ingenieurs zijn altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Met enige regelmaat kunnen wij dan ook innovatieve producten introduceren. Zo waren wij een van de eersten die een intelligente boorrobot op de markt brachten. Deze boorrobot, de Profi Drive, past het toerental automatisch aan als de boorkop elementen met een hogere hardheid raakt, zoals betonwapening. Ook ontwikkelden we een nieuwe draadzaagmachine, die volledig snoerloos werkt en daarmee de bewegingsvrijheid enorm vergroot.

Altijd een oplossing

Hebt u bijzondere wensen of specificaties, die buiten het standaard assortiment vallen? Laat het ons weten, wij nemen graag de mogelijkheden met u door. Voor vrijwel iedere toepassing kunnen wij u een oplossing bieden.

Kijk en oordeel zelf

Produceren en anticiperen, dat zijn de twee speerpunten in de bedrijfsvoering van Diacom. Wij benutten onze productiecapaciteit om aan de huidige vraag te voldoen. Tegelijkertijd onderzoeken wij nieuwe technieken en toepassingen om u ook in de toekomst van de beste materialen te kunnen voorzien.

Zo werkt het bij Diacom

Alle Diacom producten worden in de eigen fabriek gemaakt. Dat is uniek in Nederland. Op deze manier hebben wij de regie over het complete productieproces en kunnen wij garant staan voor de degelijkheid en duurzaamheid van ieder stuk gereedschap, segment of accessoire.

Onze machines

Laserlas zaagbladen

Onze zaagbladen worden standaard voorzien van segmenten  door gebruik te maken van onze laserlas machine. De laserlas is uitermate sterk en zorgt voor een optimale duurzaamheid van de zaagbladen. (Indien gewenst kunnen we ook solderen)

Laserlas boren

Onze diamantboren worden standaard voorzien van segmenten door gebruik te maken van onze laserlas machine. De zigzag laserlas is uitermate sterk en zorgt voor een optimale duurzaamheid van de boren.

Mengen poeders

Onze boren en zaagbladen worden volledig in eigen fabriek gemaakt. We mengen derhalve onze eigen poeders en hebben daardoor de kwaliteit van de diamant segmenten in eigen hand.

Sinterpers Machine

Na het mengen en koudpersen van de poeders worden deze gesinterd in onze gloed nieuwe sinterpers. De nieuwe machine stelt ons in staat om op duurzame wijze tegen lagere temperaturen te produceren.