Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Nieuwe Diacom X-THIN kroonboren

Introductie van de nieuwe Diacom X-THIN kroonboren

Diacom heeft onlangs de X-THIN kroonboren gelanceerd. Deze kroonboren kenmerken zich door de uiterste dunne buis en diamantkroon waardoor de boorsnelheid door wapeningsijzer bijzonder hoog is.

Tevens een groot voordeel van het nieuwe ontwerp is dat de boorkern zodanig slijt dat deze eenvoudiger lost uit de boor. Dit is vaak ergernis nummer ÉÉN bij de professionele boorbedrijven.

Gewapend beton en Universele toepassing 

Deze boren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het aanbrengen van bevestigingsmiddelen, het maken van doorvoeringen tussen plafond en wandconstructie, het installeren van sanitaire voorzieningen, leiding doorvoering in vloeren en muren, en het maken van schachten.

Maatwerk advies van Diacom

Factoren zoals het materiaal dat u wilt boren, het type boorapparaat dat u gebruikt, en de gewenste snelheid en precisie bepalen welke kroonboor u nodig heeft. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste boor en het bijbehorende advies.

Met de Diacom X-THIN kroonboren kunt u tijd en energie besparen terwijl uw boorwerk snel, efficiënt en schadevrij verloopt.

 

Koppensnellen onderwater met draagzaag

draadzagen met diamantdraad

Koppensnellen onder water met diamantdraadzaag

Weer een prachtig stukje maatwerk van Diacom. Onze klant kwam met het probleem dat onderwater betonnen heipalen afgezaagd moesten worden. Maar het liefst zonder betonafval, want dit is lastig opruimen onderwater. De oplossing is hydraulisch zagen met een diamantdraagzaag. Door te zagen met diamantdraad krijg je een zeer nette zaagsneden en is de heipaal makkelijk te verwijderen. 

De diamantdraadzaag is middels een kraan zeer flexibel in te zetten en is daarom bruikbaar in een diversiteit aan omstandigheden. De flexibiliteit van de opzet is erg nuttig omdat geen bouwput hetzelfde is en tegenwoordig in stedelijk gebied de bereikbaarheid niet optimaal is.

Voordelen van draagzagen van heipalen:

 • Makkelijk en flexibel zagen, ideaal voor binnen stedelijke en complexe bouwputten.
 • Rechte en dunne zeer nauwkeurige zaagsneden waardoor geen breukschade ontstaat aan de palen. Ook eventueel inscheuren van de betonnen palen wordt voorkomen. 
 • Onderwaterzagen is mogelijk indien grebuik wordt gemaakt van een hydraulische aandrijving van de zaagmachine. 
 • Soort / vorm heipaal maakt niet uit, alle soorten betonpalen kunnen worden gezaagd met een diamantdraadzaag.

Het is ook bovenwater een alternatief voor handmatig snellen van betonpalen, want dat is niet meer van deze tijd waar verbeterende arbeidsomstandigheden leidend zijn. Met een draadzaag kun je flexibel koppelsnellen zonder de nadelen van een palenkraker. Er blijft namelijk geen betonafval achter in de bouwput en de bewapening wordt gemakkelijk doorgezaagd waardoor de paal altijd netjes loskomt.

 

Wat is draadzagen met diamant eigenlijk?

Diamantdraadzagen is gebaseerd op het zelfde principe als diamantboren of diamantzagen. Tijdens het schuren over beton slijt de metaalbinding en komt diamant vrij aan de oppervlakte. De vrijgekomen diamant (syntethisch) zorgt voor de snijdende werking door het beton. Het voordeel van draadzagen ten opzichte van diamantzagen is dat op veel moeilijker plekken gezaagd kan worden. Het draad waarop de parels zitten is flexibel en de lengte van het draad bepaald de zaagdiepte. De zaagdiepte is daarom een stuk groter dan normaal, verder kan diamantdraad in kleinere ruimte worden gebruikt.   

 

Grote gaten boren in beton

Boorbalk voor boren van grote gaten in beton

Grote gaten boren in beton met een diamantboor vereist een goede voorbereiding. Met een WEKA SR75 machine kunt u gaten boren met een statief vanaf 150 mm tot 500 mm. Wordt het te boren gat groter dan is het aan te raden om met boorbalk te werken. 

De boorbalk is super handig in gebruik door zijn:
- lichte gewicht en deelbaarheid en daardoor dus makkelijker te vervoeren
- verschuifbare/verstelbare frame, hierdoor ook te gebruiken in een kleinere ruimte
- snelle opbouw boormotor door snelkoppelsysteem
- vermogen om tot 1000 mm te boren, eventueel met aanpassing en gebruik van een hydraulische motor zelfs tot 1500 mm mogelijk

Dit nieuwe ontwerp van de boorbalk is nu dus ook te gebruiken met WEKA SR75 kernboormachine. Omdat de WEKA SR75 vaak al in bezit is kan met de boorbalk op een goedkope manier zeer grote gaten tot 1.000 mm worden geboord. Bij nog grotere gaten adviseren we om te boren met een hydraulische boormotor.

Hieronder is een richtlijn opgenomen voor het boren van grote gaten in beton met een diamantboor:

- Gaten in beton boren van diameter 150 mm tot 600 mm -> gebruik een WEKA SR boor machine met het boorstatief Profi Extra (WEKA SR38 of SR75)
- Gaten in beton boren van diameter 600 mm - 1000 mm -> gebruik een WEKA SR75 met boorbalk
- Gaten in beton boren van diameter 1000 mm - 1500 mm -> gebruik een boorbalk met hydraulische boormotor.

Voor de grote diameters hebben we ook verschillende handige accessoires. Zoals bijvoorbeeld een kernenvanger in de situatie waarbij de kern naar beneden kan vallen wat natuurlijk niet wenselijk is. Voor advies voor het boren van grote gaten in beton in een complexe situatie kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs. 

Vloerfreesmachine in eigen kleur

Diacom levert inmiddels al enige jaren een betaalbare vloerverwarmingsfreesmachine. Standaard leveren wij een vloerfreesmachine in het blauw. Maar bij grotere orders is het mogelijk om een eigen kleur te kiezen. Zo heeft deze klant gekozen voor de rode kleur. 

Ontwikkelingen staan niet stil. We leggen op dit moment de laatste hand aan een volautomatische vloerenfreesmachine. De testen geven goede resultaten, dus de verwachting is dat deze vloerverwarmingfreesmachinse na de zomer leverbaar zijn. 

Bijbehorende vloerverwarmsfrezen zijn via onze webshop verkrijgbaar in 3 verschillende smaken:
- Zwart = met name geschikt voor cementdekvloeren 
- Blauw = met name geschikt voor hardere vloeren
- Wit = met name geschikt voor de zeer harde vloeren

Waar op te letten bij het kopen en gebruiken van een Dozenboor 82 mm.

 
Diacom is een fabrikant van hoogwaardige snel borende 82mm dozenboren en andere veel voorkomende maten voor zowel droog als nat boren. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan accessoires voor zijn dozenboren, waaronder watersets, druktanks en centreerpennen. Het is belangrijk om bij het gebruik van een dozenboor de juiste werkprocedure te volgen, waaronder het verkrijgen van toestemming van de uitvoerder, het controleren van de stroomvoorziening en het veiligstellen van de gevarenzone.
 
De dozenboor is een handboor die wordt gebruikt om kleinere uitsparingen te maken voor leidingwerk en wandcontactdozen. Het is beschikbaar voor zowel droog als nat gebruik. De bijpassende machine is eenvoudig te bedienen en heeft vaak niet veel water nodig.
 
 • Bij gebruik van de machine in extreme omstandigheden, zoals temperaturen onder het vriespunt, is het echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het water bevriest en de machine beschadigt.
 • Bij gebruik in kleine en afgesloten ruimtes is het dragen van een stofmasker of overdrukmasker noodzakelijk.
 • De dozenboormachines maken gebruik van diverse aansluitingen, zoals een 1/2" aansluiting of een M16 aansluiting.
 • Sommige leveranciers hebben verschillende aansluitingen, waarbij het makkelijker is om een ​​stofzuiger op de boorkop aan te sluiten.
 • Immers: hoe groter de aansluiting, zoals (1 1/4"), hoe beter het stof kan worden afgezogen.
 
Tegenwoordig worden diamantgereedschappen veel gebruikt in de bouwsector voor snij- en boordoeleinden. Dankzij de technologische vooruitgang is het mogelijk om synthetische diamanten te produceren met verschillende hardheidsniveaus. Hierdoor kunnen de gereedschappen beter worden aangepast aan het materiaal waarop ze worden gebruikt. Zo vindt u op onze dozenboor pagina de beste boor voor uw toepassing.
 
Diacom is een vertrouwde naam als het gaat om hoogwaardige snel borende 82mm dozenboren. Het bedrijf biedt een breed scala aan accessoires voor zijn dozenboren, waardoor het een one-stop-shop is voor al uw boorbehoeften. Of u nu een waterkit nodig heeft voor nat boren of adapters en afzuiging voor droog boren, Diacom heeft het voor u.
 
Of u nu een professionele betonboorder bent aannemer of installateur, het diamantgereedschap van Diacom is een uitstekende keuze voor al uw boorbehoeften

Renovatiekoker boren

Renovatiekokerboor

Gereedschap installatie renovatiekokers

“Steeds meer vraag naar ventilatiekoker mogelijkheden in goed geïsoleerde kruipruimtes”

Doordat kruipruimtes tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn wordt de behoefte voor goede isolatie groter. Slechte ventilatie kan veroorzaken dat:

 • Vocht en daardoor ook stank de woning in komt vanuit de kruipruimte
 • Vocht vanuit de kruipruimte ophoog trekt naar de huiskamer of keuken

Dit is op te lossen door een renovatiekoker in de kruipruimte te plaatsen. Renovatiekokers kunnen in zowel oudere woningen/panden als in nieuwbouw woningen/panden worden geplaatst.

Renovatiekoker boren

Het plaatsen van de renovatiekokers gaat het makkelijkst met een speciaal hiervoor ontworpen diamantboor. Met een renovatiekoker diamantboor (Ø 52 - 500mm lang) kan via de buitenmuur tot in de kruipruimte ventilatiegaten worden geboord. Onze renovatiekoker boren zijn uitermate geschikt voor het nauwkeurig boren door baksteen en beton. De renovatiekokerboor is voorzien van een volle kroon en is hierdoor veel sterker dan een gesegmenteerde boor. Verder is veel aandacht besteed aan de snijsnelheid van de boor door beton, boren door beton wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Onze renovatiekoker boren zijn standaard voorzien van een half duims aansluiting. In combinatie met de WEKA handboormachines (bijvoorbeeld de WEKA DK16 of de WEKA DK17) een ideale set om snel en vakkundig renovatiekokers in kruipruimtes te plaatsen. Echter hebben wij in onze fabriek ook de mogelijkheid om een andere aansluiting op de renovatiekoker boren te maken zodat deze geschikt is voor andere type diamantboormachines.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verkoopadviseur. U kunt ook bellen naar 023 – 5615275 of mailen: info@diacom.nl

BLOG WEKA SR Kolomboormachines en Foutcodes

De kolomboormachine van WEKA is een machine die niet mag ontbreken in de bus van de betonboorder. Deze machine is uitermate geschikt voor het zware werk en wordt ingezet bij diameters tot 900 mm.

De SR kolomboormachines van WEKA zijn voorzien van de SR technologie. SR staat voor Switched Reluctance. De SR motoren halen het maximaal haalbare uit het 220 Volt netwerk en werkt niet meer met koolborstels. De boorsnelheid is over het hele capaciteitsbereik constant, hierdoor wordt de start van het boren eenvoudig, wordt de slijtage minder en wordt de efficiëntie van het boren vergroot.

De SR machines zijn voorzien van een LED display. Op het display wordt de boordiamater weergegeven. Als de machine in storing gaat dan is op het display een foutcode te zien. Deze foutcode geeft aan waarom de machine in storing gaat. Veelal komt dit door overbelasting, over verhitting, of een verkeerde spanning. Onderstaande een lijst met de Foutcodes, de bijbehorende betekenis en de daarop volgende procedure.

Foutrapport en foutanalyse SR25, SR38, SR65, SR68, SR75,

Als er een fout optreedt, knippert het rode LED lampje onder de startknop en wordt de foutcode weergegeven op het display in termen van een dubbele afbeelding. De betekenis van deze cijfers wordt beschreven in de volgende tabel:

Foutcode

Betekenis

Procedure

01

Over belast

De motor is plotseling overbelast (storing)

02

Over verhit

De motor wordt onvoldoende gekoeld. De temperatuur van het water is te warm of er is onvoldoende doorstroom.

03

Overbelast

De motor is langere tijd geblokkeerd, of langere tijd overbelast (snelheidsverlies)

04

Onderbroken

Ernstige fout in controller

05

Beveiliging

Ernstige fout in controller

06

Brown out

Ernstige fout in controller

08

Onderhoud noodzakelijk

Na 250 gebruiksuren moet de machine voor een onderhoudsbeurt. Om vervolgens te kunnen starten dient de start/stop knop 3x te worden ingedrukt

10

Er is geen tussenkringspanning

Laadschakeling voor tussenkringspanning is defect

11

Voedingsspanning te hoog

De machine is aan een te hoge spanning aangesloten

(generator)

12

Voedingsspanning te laag

De machine is aan een te lage spanning aangesloten

(generator)

13

Bedrijfsspanning te hoog

De spanning is altijd, of kortstondig te hoog (generator, of stoorspanning)

14

Bedrijfsspanning te laag

De spanning is tijdens het gebruik altijd, of kortstondig te laag (te lange verlengkabel, te geringe doorsnede, te zwakke generator, of fase-uitval)

 

Mogelijke oplossingen:

De fouten 10 – 14 moeten worden geaccepteerd door op de rode Stopknop te drukken.

De fouten 04 – 06 kunnen niet worden geaccepteerd. Men moet er vanuit gaan dat de motorbesturing defect is.

Als de machine met het stroomnet wordt verbonden, worden de eerste gegevens van de motorcontroller naar de displaycontroller gestuurd, dit duurt enkele seconden, in de tussentijd knippert de groene LED onder de startknop. Zodra deze uitgaat, is de machine gereed voor gebruik.

 

LET OP! Bij het niet kunnen oplossen van de foutcode adviseren wij altijd contact op te nemen met Diacom. Naast productie en verkoop kunt u bij ons ook terecht voor reparatie en onderhoud.

1 2 3 4 5 6 Volgende