Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Innovatieve droogboormachine van Weka verandert het speelveld voor betonboorbedrijven

De innovatie in de betonboormarkt is toch vaak beperkt, maar de introductie van de Weka DKS32 droogboormachine is een uitzondering die de aandacht van betonboorbedrijven verdient. Deze krachtige machine maakt droogboren in beton mogelijk zonder water, dankzij de softslag functie. In combinatie met het Diacom PROFI EXTRA statief, creëert deze droogboormachine een efficiënte en effectieve oplossing voor betonboorbedrijven.

 1. Weka DKS32 nat- EN droogboormachine - en de kracht achter droogboren De Weka DKS32 is ontworpen met de professionele betonboorder in gedachte. Met een boorbereik van Ø52-300mm en een motorvermogen van 2300 W kan deze machine grotere gaten boren dan veel andere machines op de markt. De softslag functie in combinatie met speciale droogboren maakt het mogelijk om zonder water in beton te boren, wat resulteert in een schonere en snellere werkwijze in situaties waar werken met water lastig of onwenselijk is.

 2. Diacom PROFI EXTRA statief - de ideale partner voor de Weka DKS32 Het Diacom PROFI EXTRA statief is speciaal ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de Weka DKS32. Dit stevige en duurzame statief heeft een boorbereik tot Ø600 mm (met afstand houder) en kan zelfs de zwaarste hydraulische en 400V boormotoren ondersteunen. De CNC-bewerkte componenten en gelagerde stalen rolgeleiding zorgen voor een hoge precisie en minimale speling tijdens het boren.

 3. Het belang van een goede bouwstofzuiger Bij het droogboren is het belangrijk om een kwalitatieve bouwstofzuiger te gebruiken. Een goede bouwstofzuiger zorgt voor voldoende koeling en stofafzuiging, wat resulteert in een veiligere en schonere werkomgeving voor de betonboorders.

De Weka DKS32 droogboormachine en het Diacom PROFI EXTRA statief vormen samen een krachtig duo dat betonboorbedrijven helpt om hun werk efficiënter en effectiever uit te voeren. Deze innovatieve oplossing biedt professionals in de betonboormarkt een nieuwe manier om hun werkprocessen te verbeteren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van hun resultaten. Betonboorders die op zoek zijn naar een upgrade van hun huidige uitrusting zouden zeker moeten overwegen om deze combinatie aan hun arsenaal toe te voegen.

De vernieuwde WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine: krachtiger, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Vernieuwde WEKA Wandzaagmachine

De markt voor wandzaagmachines biedt diverse opties voor professionals in de bouw- en renovatiesector. Een van de nieuwste en meest aantrekkelijke opties is de WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine. Deze verbeterde versie biedt meer vermogen dan zijn voorganger, zonder in te leveren op betrouwbaarheid en gebruiksgemak. In deze blog bespreken we de voordelen, specificaties en klantfeedback van dit krachtige instapmodel.

Technische specificaties

De WEKA WS76HF Frida heeft een aantal indrukwekkende technische specificaties, waaronder:

 • Vermogen: 14 kW
 • Toerental zaagas: 1.000-2.000 rpm
 • Maximale zaagbladdiameter: 900 mm
 • Maximale zaagdiepte (bij zaagblad Ø 90 cm): 410 mm
 • Langs- en duwkracht: 2.000 N
 • Langsloopsnelheid: 0-3 m/min
 • Duwloopsnelheid: 0-1 rpm
 • Gewicht zaagmotor: 13,5 kg
 • Gewicht zaaglichaam zonder motor: 19 kg
 • Zaagbladbevestiging: 1" (25,4 mm)

Gebruiksgemak en doelgroep

De WEKA WS76HF Frida is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en is een ideale keuze voor kleine tot middelgrote bedrijven in de bouwsector en renovatiebranche. Het compacte en lichte ontwerp maakt de machine gemakkelijk te hanteren en te bedienen. De aantrekkelijke aanschafprijs en lage onderhoudskosten resulteren in een gunstige prijs per gezaagde meter.

Vergelijking met andere modellen

In vergelijking met de krachtigere Braun Titan wandzaagmachine biedt de WEKA WS76HF Frida aantrekkelijke aanschafkosten, gebruiksvriendelijkheid en een licht gewicht. Hoewel de Braun Titan over een hoger vermogen beschikt, is de WS76HF een uitstekend alternatief voor bedrijven met een kleiner budget.

Prijs en beschikbaarheid: De WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine is verkrijgbaar via onze webshop (www.diacom.nl) voor € 21.474,38. Voor gunstige een offerte op maat, inclusief diamantgereedschap zoals zaagbladen, kunt u een offerte aanvragen via de website of telefonisch contact opnemen met een van onze vertegenwoordigers.

Klantfeedback:

Klanten die bij ons de WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine hebben aangeschaft, zijn zeer tevreden met hun aankoop. Zij prijzen de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en voordelige prijs van dit instapmodel.

Conclusie

De WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk instapmodel wandzaagmachine. Met zijn krachtige motor, verbeterde specificaties en aantrekkelijke prijs biedt de WS76HF Frida een voordelige oplossing voor bedrijven in de bouw- en renovatiesector. Door de positieve feedback van klanten en de vergelijking met andere modellen zoals de Braun Titan, wordt het duidelijk dat de WEKA WS76HF Frida een waardevolle investering is voor bedrijven die hun wandzaagcapaciteiten willen professionaliseren zonder in te boeten aan kwaliteit en gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over de WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine of bent u geïnteresseerd in een offerte op maat? Neem dan een kijkje op onze website www.diacom.nl of neem contact op met een van onze vertegenwoordigers. Wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte wandzaagmachine voor uw bedrijf.

Nieuwe Diacom X-THIN kroonboren

Introductie van de nieuwe Diacom X-THIN kroonboren

Diacom heeft onlangs de X-THIN kroonboren gelanceerd. Deze kroonboren kenmerken zich door de uiterste dunne buis en diamantkroon waardoor de boorsnelheid door wapeningsijzer bijzonder hoog is.

Tevens een groot voordeel van het nieuwe ontwerp is dat de boorkern zodanig slijt dat deze eenvoudiger lost uit de boor. Dit is vaak ergernis nummer ÉÉN bij de professionele boorbedrijven.

Gewapend beton en Universele toepassing 

Deze boren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het aanbrengen van bevestigingsmiddelen, het maken van doorvoeringen tussen plafond en wandconstructie, het installeren van sanitaire voorzieningen, leiding doorvoering in vloeren en muren, en het maken van schachten.

Maatwerk advies van Diacom

Factoren zoals het materiaal dat u wilt boren, het type boorapparaat dat u gebruikt, en de gewenste snelheid en precisie bepalen welke kroonboor u nodig heeft. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste boor en het bijbehorende advies.

Met de Diacom X-THIN kroonboren kunt u tijd en energie besparen terwijl uw boorwerk snel, efficiënt en schadevrij verloopt.

 

Koppensnellen onderwater met draagzaag

draadzagen met diamantdraad

Koppensnellen onder water met diamantdraadzaag

Weer een prachtig stukje maatwerk van Diacom. Onze klant kwam met het probleem dat onderwater betonnen heipalen afgezaagd moesten worden. Maar het liefst zonder betonafval, want dit is lastig opruimen onderwater. De oplossing is hydraulisch zagen met een diamantdraagzaag. Door te zagen met diamantdraad krijg je een zeer nette zaagsneden en is de heipaal makkelijk te verwijderen. 

De diamantdraadzaag is middels een kraan zeer flexibel in te zetten en is daarom bruikbaar in een diversiteit aan omstandigheden. De flexibiliteit van de opzet is erg nuttig omdat geen bouwput hetzelfde is en tegenwoordig in stedelijk gebied de bereikbaarheid niet optimaal is.

Voordelen van draagzagen van heipalen:

 • Makkelijk en flexibel zagen, ideaal voor binnen stedelijke en complexe bouwputten.
 • Rechte en dunne zeer nauwkeurige zaagsneden waardoor geen breukschade ontstaat aan de palen. Ook eventueel inscheuren van de betonnen palen wordt voorkomen. 
 • Onderwaterzagen is mogelijk indien grebuik wordt gemaakt van een hydraulische aandrijving van de zaagmachine. 
 • Soort / vorm heipaal maakt niet uit, alle soorten betonpalen kunnen worden gezaagd met een diamantdraadzaag.

Het is ook bovenwater een alternatief voor handmatig snellen van betonpalen, want dat is niet meer van deze tijd waar verbeterende arbeidsomstandigheden leidend zijn. Met een draadzaag kun je flexibel koppelsnellen zonder de nadelen van een palenkraker. Er blijft namelijk geen betonafval achter in de bouwput en de bewapening wordt gemakkelijk doorgezaagd waardoor de paal altijd netjes loskomt.

 

Wat is draadzagen met diamant eigenlijk?

Diamantdraadzagen is gebaseerd op het zelfde principe als diamantboren of diamantzagen. Tijdens het schuren over beton slijt de metaalbinding en komt diamant vrij aan de oppervlakte. De vrijgekomen diamant (syntethisch) zorgt voor de snijdende werking door het beton. Het voordeel van draadzagen ten opzichte van diamantzagen is dat op veel moeilijker plekken gezaagd kan worden. Het draad waarop de parels zitten is flexibel en de lengte van het draad bepaald de zaagdiepte. De zaagdiepte is daarom een stuk groter dan normaal, verder kan diamantdraad in kleinere ruimte worden gebruikt.   

 

Grote gaten boren in beton

Boorbalk voor boren van grote gaten in beton

Grote gaten boren in beton met een diamantboor vereist een goede voorbereiding. Met een WEKA SR75 machine kunt u gaten boren met een statief vanaf 150 mm tot 500 mm. Wordt het te boren gat groter dan is het aan te raden om met boorbalk te werken. 

De boorbalk is super handig in gebruik door zijn:
- lichte gewicht en deelbaarheid en daardoor dus makkelijker te vervoeren
- verschuifbare/verstelbare frame, hierdoor ook te gebruiken in een kleinere ruimte
- snelle opbouw boormotor door snelkoppelsysteem
- vermogen om tot 1000 mm te boren, eventueel met aanpassing en gebruik van een hydraulische motor zelfs tot 1500 mm mogelijk

Dit nieuwe ontwerp van de boorbalk is nu dus ook te gebruiken met WEKA SR75 kernboormachine. Omdat de WEKA SR75 vaak al in bezit is kan met de boorbalk op een goedkope manier zeer grote gaten tot 1.000 mm worden geboord. Bij nog grotere gaten adviseren we om te boren met een hydraulische boormotor.

Hieronder is een richtlijn opgenomen voor het boren van grote gaten in beton met een diamantboor:

- Gaten in beton boren van diameter 150 mm tot 600 mm -> gebruik een WEKA SR boor machine met het boorstatief Profi Extra (WEKA SR38 of SR75)
- Gaten in beton boren van diameter 600 mm - 1000 mm -> gebruik een WEKA SR75 met boorbalk
- Gaten in beton boren van diameter 1000 mm - 1500 mm -> gebruik een boorbalk met hydraulische boormotor.

Voor de grote diameters hebben we ook verschillende handige accessoires. Zoals bijvoorbeeld een kernenvanger in de situatie waarbij de kern naar beneden kan vallen wat natuurlijk niet wenselijk is. Voor advies voor het boren van grote gaten in beton in een complexe situatie kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs. 

Vloerfreesmachine in eigen kleur

Diacom levert inmiddels al enige jaren een betaalbare vloerverwarmingsfreesmachine. Standaard leveren wij een vloerfreesmachine in het blauw. Maar bij grotere orders is het mogelijk om een eigen kleur te kiezen. Zo heeft deze klant gekozen voor de rode kleur. 

Ontwikkelingen staan niet stil. We leggen op dit moment de laatste hand aan een volautomatische vloerenfreesmachine. De testen geven goede resultaten, dus de verwachting is dat deze vloerverwarmingfreesmachinse na de zomer leverbaar zijn. 

Bijbehorende vloerverwarmsfrezen zijn via onze webshop verkrijgbaar in 3 verschillende smaken:
- Zwart = met name geschikt voor cementdekvloeren 
- Blauw = met name geschikt voor hardere vloeren
- Wit = met name geschikt voor de zeer harde vloeren

Waar op te letten bij het kopen en gebruiken van een Dozenboor 82 mm.

 
Diacom is een fabrikant van hoogwaardige snel borende 82mm dozenboren en andere veel voorkomende maten voor zowel droog als nat boren. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan accessoires voor zijn dozenboren, waaronder watersets, druktanks en centreerpennen. Het is belangrijk om bij het gebruik van een dozenboor de juiste werkprocedure te volgen, waaronder het verkrijgen van toestemming van de uitvoerder, het controleren van de stroomvoorziening en het veiligstellen van de gevarenzone.
 
De dozenboor is een handboor die wordt gebruikt om kleinere uitsparingen te maken voor leidingwerk en wandcontactdozen. Het is beschikbaar voor zowel droog als nat gebruik. De bijpassende machine is eenvoudig te bedienen en heeft vaak niet veel water nodig.
 
 • Bij gebruik van de machine in extreme omstandigheden, zoals temperaturen onder het vriespunt, is het echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het water bevriest en de machine beschadigt.
 • Bij gebruik in kleine en afgesloten ruimtes is het dragen van een stofmasker of overdrukmasker noodzakelijk.
 • De dozenboormachines maken gebruik van diverse aansluitingen, zoals een 1/2" aansluiting of een M16 aansluiting.
 • Sommige leveranciers hebben verschillende aansluitingen, waarbij het makkelijker is om een ​​stofzuiger op de boorkop aan te sluiten.
 • Immers: hoe groter de aansluiting, zoals (1 1/4"), hoe beter het stof kan worden afgezogen.
 
Tegenwoordig worden diamantgereedschappen veel gebruikt in de bouwsector voor snij- en boordoeleinden. Dankzij de technologische vooruitgang is het mogelijk om synthetische diamanten te produceren met verschillende hardheidsniveaus. Hierdoor kunnen de gereedschappen beter worden aangepast aan het materiaal waarop ze worden gebruikt. Zo vindt u op onze dozenboor pagina de beste boor voor uw toepassing.
 
Diacom is een vertrouwde naam als het gaat om hoogwaardige snel borende 82mm dozenboren. Het bedrijf biedt een breed scala aan accessoires voor zijn dozenboren, waardoor het een one-stop-shop is voor al uw boorbehoeften. Of u nu een waterkit nodig heeft voor nat boren of adapters en afzuiging voor droog boren, Diacom heeft het voor u.
 
Of u nu een professionele betonboorder bent aannemer of installateur, het diamantgereedschap van Diacom is een uitstekende keuze voor al uw boorbehoeften
1 2 3 4 5 6 Volgende