Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Buiszagen en de Voordelen van Diamant Kettingzagen bij het Repareren van Waterleidingen

Bij Diacom Diamond Tools zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen binnen de bouw- en infrasector. Hoewel kettingzagen met diamantgereedschap vaak worden gezien als een dure oplossing, zijn er aanzienlijke voordelen bij specifieke toepassingen. PowerGrit-technologie voor de reparatie van waterleidingen is zo'n geval, met grote voordelen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Praktische voordelen van diamant kettingzagen:

 1. Veiligheid en minimalisering van terugslag: Het risico van terugslag kan aanzienlijk worden verminderd door de diamant kettingzaag, vooral wanneer je vanuit moeilijke hoeken zaagt, zoals aan de onderkant van een buis. Terugslag treedt op wanneer de zaag plotseling omhoog wordt geduwd en naar de gebruiker wordt teruggeslingerd. Dit is vooral een risico bij standaard motorzagen, met name wanneer er vanuit een lastige hoek wordt gezaagd, zoals aan de onderkant van een buis. Door met een kettingzaag vanaf de bovenkant te zagen, wordt dit risico sterk verminderd, wat zorgt voor een veiligere werkervaring.

 2. Gereduceerd graafwerk: Zowel PowerGrit-technologie als diamant kettingzagen minimaliseren de behoefte aan uitgebreid graafwerk. Met traditionele zagen zou er een grotere put gegraven moeten worden, maar deze praktische manier van zagen vereist aanzienlijk minder graafinspanningen, wat zowel tijd als arbeid bespaart. De voordelen zijn met name duidelijk wanneer je werkt in gebieden met veel naastgelegen buizen of kabels, waar graafwerk complex en riskant kan zijn.

 3. Veelzijdigheid van het gereedschap: De PowerGrit ketting, voorzien van vacuum brazed diamant, is uiterst veelzijdig en ideaal voor diverse materialen, zoals PVC, gietijzer, HDPE en meer. Het biedt een alles-in-één oplossing voor verschillende behoeften binnen de sector.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de ergonomie. Zoals eerder geïllustreerd, biedt de PowerGrit-methode een meer ergonomisch voordeel in vergelijking met traditionele methoden, wat leidt tot een verminderde fysieke belasting voor operators.

Conclusie:

Het is evident dat de PowerGrit technologie de manier waarop professionals buizen zagen, drastisch heeft veranderd. De combinatie van veiligheid, snelheid en flexibiliteit maakt het tot een game-changer in de sector.

Bij Diacom delen we graag kennis over innovatieve technologieën zoals de PowerGrit methode. Deze techniek staat voor efficiëntie en uitstekende prestaties, en het is voor ons een genoegen dit met onze relaties te delen.

Vloerverwarmingsfrezen in Beton: Enkele tips & tricks voor de vloerverwarming installateur

Als professionele vloerverwarmingsinstallateur weet je als geen ander dat de kwaliteit van je gereedschap en apparatuur essentieel is voor het eindresultaat. Bij het aanleggen van vloerverwarming in betonnen vloeren stuit je op specifieke uitdagingen. Met de machines van Diacom tillen we het frezen naar een hoger niveau. Hieronder geven we inzicht in enkele cruciale stappen voor het vrezen in beton.

1. De juiste machine kiezen:

Kies voor de 4kW vloerverwarmingsfreesmachine van Diacom: Bij het vrezen in beton is brute kracht onmisbaar. De 4kW machine biedt de benodigde kracht om efficiënt en effectief te frezen in beton.

2. Kiezen van de juiste schijf:

Beton vraagt om specifieke vloerverwarmingsfrezen voor optimale resultaten.

 • Witte schijven: Deze zijn zachter en zeer geschikt voor harder beton.
 • Blauwe schijven: Ideaal voor zachtere betonsoorten vanwege hun hardheid.

Voor de buismaat en gewenste diepte van de groef is het essentieel om de schijfdikte zorgvuldig te selecteren. Dit waarborgt een perfecte pasvorm voor de buizen en een efficiënter legproces.

3. Effectieve koeling:

Waterkoeling: Bij langdurig en intensief vrezen in beton genereert de frees veel hitte. Met een eenvoudige aanpassing, zoals het plaatsen van een kraantje (circa 25 euro, hierover kunt u contact opnemen), converteer je de machine naar een watergekoelde variant. Dit optimaliseert de levensduur van je machine en zorgt voor constante prestaties tijdens het volledige freesproces.

4. Stofbeheersing:

Waterafzuiging: Professioneel frezen in beton levert onvermijdelijk stof of slurry op, wat zowel een gezondheidsrisico als een potentieel kwaliteitsprobleem voor het werk vormt. Investeer daarom in een hoogwaardige afzuiging. Diacom heeft verschillende modellen die specifiek ontworpen zijn voor dit doel, zodat jij en je team in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken.

Conclusie:

Voor de professionele vloerverwarmingsinstallateur maakt de keuze van apparatuur een groot verschil in het eindresultaat en de efficiëntie van het werk. Diacom begrijpt deze behoeften en biedt oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de uitdagingen van het vrezen in beton. Neem contact op met Diacom voor persoonlijk advies en om je gereedschapsarsenaal te optimaliseren.

De WEKA TS40 Hoogfrequent Doorslijpmachine: Een Krachtige en Handzame Oplossing voor Zware Zaagklussen. Nu ook in linkshandige en bondige variant.

 

De TS40, al jaren een gevestigde naam op de markt van diamantdoorslijpmachines, is ontworpen voor veelzijdig en intensief gebruik op diverse materialen. Nu is de bestaande constructie van de doorslijpmachine aangepast om een speciale versie voor linkshandigen te creëren: de TS40 LH.

Nicheproduct met voordelen

Handzagen voor linkshandigen zijn vaak onderbediend in de markt, omdat fabrikanten vanwege de lagere vraag niet altijd inspelen op de behoefte. Echter, de voordelen voor de gebruiker op het gebied van bediening, veiligheid en toepassingsmogelijkheden zijn duidelijk.

Nieuwe mogelijkheden

De aangepaste opstelling van de motor en de bladbescherming zorgt voor een optimale bediening voor linkshandigen, wat resulteert in meer stabiliteit bij het hanteren van de zaag en minder vermoeidheid. Dankzij de linkszijdige plaatsing van de bladbescherming ontstaan er nieuwe en verbeterde toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen nu linkse sneden, bijvoorbeeld bij deur- of raamkozijnen, optimaal worden uitgevoerd, vooral in combinatie met de nieuwe vlakke bladbescherming voor sneden dicht bij de wand. Daarom is de TS40 LH ook een echt alternatief voor rechtshandigen!

Universele aandrijving

De TS40 LH wordt aangedreven en gecontroleerd door de watergekoelde frequentieomvormer FU6D. Deze universele aandrijfeenheid kan alle zagen van de ANNA- en EMMA-serie, evenals de hoogfrequente boormachines HD16 en HD18, van stroom voorzien.

De TS40 LH is een waardevolle toevoeging aan het gamma WEKA hoogfrequent machines en biedt zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers meer veiligheid en nieuwe toepassingsmogelijkheden.

 


De hoogfrequent zaagmachines van WEKA, waarvan Diacom een trotse dealer is, zijn een groot succes. De WEKA TS40 Hoogfrequent Doorslijpmachine en zijn varianten, waaronder de linkshandige en bondige versies, zijn daar geen uitzondering op. Deze machines zijn ontworpen om te werken op zowel 230V als 380V, met een vermogen van respectievelijk 3700 Watt en 6500 Watt.

Kenmerken van de WEKA TS40 Hoogfrequent Doorslijpmachine:

Ergonomisch ontwerp: Met een verstelbare handgreep en een gewicht van slechts 9,4 kg zijn deze machines handzaam en gemakkelijk te bedienen.
Krachtige prestaties: De WEKA TS40 en zijn varianten kunnen gemakkelijk door de hardste soorten beton zagen. Met een zaagblad van Ø400 bereiken ze een diepte van 165 mm, ideaal voor het zagen van sparingen in steen, beton en asfalt.
Watergekoeld en spatwaterbestendig: De machines zijn watergekoeld en IP55 spatwaterbestendig, wat betekent dat het risico op oververhitting van de motor tot het verleden behoort.
Gebruik met de WEKA FU6D Hoogfrequent regelbox: Voor optimale prestaties moeten deze machines worden gebruikt in combinatie met de WEKA FU6D hoogfrequent regelbox. Deze zijn gemakkelijk te koppelen dankzij de speciale stekker met klem, en de bediening van de regelbox is eenvoudig dankzij het gebruiksvriendelijke display.

Met de WEKA TS40 Hoogfrequent Doorslijpmachine en zijn varianten heeft u een krachtige, handzame en betrouwbare oplossing voor al uw zware zaagklussen.

Diacom zomeractie 2023

Zomeractie! De actie loopt tot en met 31 juli 2023. Bekijk ook onze actie pagina

Actiepakket 1 - Sleuvenzaagbladen:

DIACTR125 Diameter 125 mm, verpakt per 50 stuks voor €412,50 of per 100 stuks voor €695,-.
DIACTR150 Diameter 150 mm, verpakt per 50 stuks voor €562,50 of per 100 stuks voor €950,-.

Actiepakket 2 - Premium handzaagbladen:

Diameter ø300 mm Premium, verpakt per 5 stuks voor €260,-
Diameter ø350 mm Premium, verpakt per 5 stuks voor €310,-

Actiepakket 3:

Makita Dubbelzaag (nat), inclusief 10 x Sleuvenzaagbladen (Diac TL 200) en voorzien van een 12v stekker.
De prijs van het pakket is €1.099.

Actiepakket 4:
Makita Handzaag kap 350
(voorzien van 12h stekker)

incl. 5 x Handzaagblad Diac TL 350

Bij elke actie een setje badslippers

Innovatieve droogboormachine van Weka verandert het speelveld voor betonboorbedrijven

De innovatie in de betonboormarkt is toch vaak beperkt, maar de introductie van de Weka DKS32 droogboormachine is een uitzondering die de aandacht van betonboorbedrijven verdient. Deze krachtige machine maakt droogboren in beton mogelijk zonder water, dankzij de softslag functie. In combinatie met het Diacom PROFI EXTRA statief, creëert deze droogboormachine een efficiënte en effectieve oplossing voor betonboorbedrijven.

 1. Weka DKS32 nat- EN droogboormachine - en de kracht achter droogboren De Weka DKS32 is ontworpen met de professionele betonboorder in gedachte. Met een boorbereik van Ø52-300mm en een motorvermogen van 2300 W kan deze machine grotere gaten boren dan veel andere machines op de markt. De softslag functie in combinatie met speciale droogboren maakt het mogelijk om zonder water in beton te boren, wat resulteert in een schonere en snellere werkwijze in situaties waar werken met water lastig of onwenselijk is.

 2. Diacom PROFI EXTRA statief - de ideale partner voor de Weka DKS32 Het Diacom PROFI EXTRA statief is speciaal ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de Weka DKS32. Dit stevige en duurzame statief heeft een boorbereik tot Ø600 mm (met afstand houder) en kan zelfs de zwaarste hydraulische en 400V boormotoren ondersteunen. De CNC-bewerkte componenten en gelagerde stalen rolgeleiding zorgen voor een hoge precisie en minimale speling tijdens het boren.

 3. Het belang van een goede bouwstofzuiger Bij het droogboren is het belangrijk om een kwalitatieve bouwstofzuiger te gebruiken. Een goede bouwstofzuiger zorgt voor voldoende koeling en stofafzuiging, wat resulteert in een veiligere en schonere werkomgeving voor de betonboorders.

De Weka DKS32 droogboormachine en het Diacom PROFI EXTRA statief vormen samen een krachtig duo dat betonboorbedrijven helpt om hun werk efficiënter en effectiever uit te voeren. Deze innovatieve oplossing biedt professionals in de betonboormarkt een nieuwe manier om hun werkprocessen te verbeteren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van hun resultaten. Betonboorders die op zoek zijn naar een upgrade van hun huidige uitrusting zouden zeker moeten overwegen om deze combinatie aan hun arsenaal toe te voegen.

De vernieuwde WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine: krachtiger, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Vernieuwde WEKA Wandzaagmachine

De markt voor wandzaagmachines biedt diverse opties voor professionals in de bouw- en renovatiesector. Een van de nieuwste en meest aantrekkelijke opties is de WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine. Deze verbeterde versie biedt meer vermogen dan zijn voorganger, zonder in te leveren op betrouwbaarheid en gebruiksgemak. In deze blog bespreken we de voordelen, specificaties en klantfeedback van dit krachtige instapmodel.

Technische specificaties

De WEKA WS76HF Frida heeft een aantal indrukwekkende technische specificaties, waaronder:

 • Vermogen: 14 kW
 • Toerental zaagas: 1.000-2.000 rpm
 • Maximale zaagbladdiameter: 900 mm
 • Maximale zaagdiepte (bij zaagblad Ø 90 cm): 410 mm
 • Langs- en duwkracht: 2.000 N
 • Langsloopsnelheid: 0-3 m/min
 • Duwloopsnelheid: 0-1 rpm
 • Gewicht zaagmotor: 13,5 kg
 • Gewicht zaaglichaam zonder motor: 19 kg
 • Zaagbladbevestiging: 1" (25,4 mm)

Gebruiksgemak en doelgroep

De WEKA WS76HF Frida is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en is een ideale keuze voor kleine tot middelgrote bedrijven in de bouwsector en renovatiebranche. Het compacte en lichte ontwerp maakt de machine gemakkelijk te hanteren en te bedienen. De aantrekkelijke aanschafprijs en lage onderhoudskosten resulteren in een gunstige prijs per gezaagde meter.

Vergelijking met andere modellen

In vergelijking met de krachtigere Braun Titan wandzaagmachine biedt de WEKA WS76HF Frida aantrekkelijke aanschafkosten, gebruiksvriendelijkheid en een licht gewicht. Hoewel de Braun Titan over een hoger vermogen beschikt, is de WS76HF een uitstekend alternatief voor bedrijven met een kleiner budget.

Prijs en beschikbaarheid: De WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine is verkrijgbaar via onze webshop (www.diacom.nl) voor € 21.474,38. Voor gunstige een offerte op maat, inclusief diamantgereedschap zoals zaagbladen, kunt u een offerte aanvragen via de website of telefonisch contact opnemen met een van onze vertegenwoordigers.

Klantfeedback:

Klanten die bij ons de WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine hebben aangeschaft, zijn zeer tevreden met hun aankoop. Zij prijzen de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en voordelige prijs van dit instapmodel.

Conclusie

De WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk instapmodel wandzaagmachine. Met zijn krachtige motor, verbeterde specificaties en aantrekkelijke prijs biedt de WS76HF Frida een voordelige oplossing voor bedrijven in de bouw- en renovatiesector. Door de positieve feedback van klanten en de vergelijking met andere modellen zoals de Braun Titan, wordt het duidelijk dat de WEKA WS76HF Frida een waardevolle investering is voor bedrijven die hun wandzaagcapaciteiten willen professionaliseren zonder in te boeten aan kwaliteit en gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over de WEKA WS76HF Frida wandzaagmachine of bent u geïnteresseerd in een offerte op maat? Neem dan een kijkje op onze website www.diacom.nl of neem contact op met een van onze vertegenwoordigers. Wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte wandzaagmachine voor uw bedrijf.

Nieuwe Diacom X-THIN kroonboren

Introductie van de nieuwe Diacom X-THIN kroonboren

Diacom heeft onlangs de X-THIN kroonboren gelanceerd. Deze kroonboren kenmerken zich door de uiterste dunne buis en diamantkroon waardoor de boorsnelheid door wapeningsijzer bijzonder hoog is.

Tevens een groot voordeel van het nieuwe ontwerp is dat de boorkern zodanig slijt dat deze eenvoudiger lost uit de boor. Dit is vaak ergernis nummer ÉÉN bij de professionele boorbedrijven.

Gewapend beton en Universele toepassing 

Deze boren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het aanbrengen van bevestigingsmiddelen, het maken van doorvoeringen tussen plafond en wandconstructie, het installeren van sanitaire voorzieningen, leiding doorvoering in vloeren en muren, en het maken van schachten.

Maatwerk advies van Diacom

Factoren zoals het materiaal dat u wilt boren, het type boorapparaat dat u gebruikt, en de gewenste snelheid en precisie bepalen welke kroonboor u nodig heeft. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste boor en het bijbehorende advies.

Met de Diacom X-THIN kroonboren kunt u tijd en energie besparen terwijl uw boorwerk snel, efficiënt en schadevrij verloopt.

 

1 2 3 4 5 ... 7 Volgende