Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Diacom Vrijloop technologie

Diacom Vrijloop technologie

‘Boren van grote gaten is nu probleemloos!’

Diacom heeft zoals u van Diacom gewend bent een oplossing bedacht voor het probleemloos boren van grotere diameters en/of boren op grotere diepte.

Voordelen:
- Enorme vergroting vrijloop
- Betere benutting vermogen motor
- Verbetering in het opboren van de boor

Door de boorbuizen aan binnen en buitenzijde te voorzien van segmenten met een uitgekiende samenstelling wordt de vrijloop van de boorbuizen enorm vergroot. Ook bij grotere diepte’s en diameters blijft de boorbuis vrij van de beton. Daardoor blijft het volledige vermogen van de boormotor beschikbaar op de segmenten. 

Uit verschillende testen bij verschillende boorbedrijven zijn de genoemde voordelen in praktijk bewezen. 

De naloop segmenten geven geen waarneembare weerstand tijdens het boren, ook niet in het geval dat bij het testen lengte wapening in het beton aanwezig was. Bij diepteboringen waarbij bijvoorbeeld op 1,6 meter diepte een stalen plaat van 30 mm dikte werd doorgeboord is ook geen noemenswaardige extra weerstand geconstateerd. 

Bijkomend voordeel van meer vrijloop door de naloopsegmenten is dat de snijsegmenten veel verder opgeboord kunnen worden. Zie de foto een zeer net opgeboord diamant segment.

Delen: