Diacom is toeleverancier voor zeer veel types bladen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen en machines. De machine range loopt van haakse slijpmachine tot  bladen van 1600 mm en nog groter. Van 2 kW handzaagmachines tot 120 pk volautomatische vloerenzaagmachines.

Diacom produceert een complete lijn diamant voor de standaard toepassingen. Daarnaast produceren wij afwijkend in diverse  segment diktes en segment vormen. Dit is mede de basis van ons succes. De segmenten worden in heel veel soorten bindingen gemaakt, specifiek afgestemd op de situatie.

 

Kettingzagen

Kettingzagen is een methode om een zaagsnede te maken in situaties waar geen uitloop van de zaagsnede is toegestaan zoals bij zaagbladen wel ontstaat. Deze zaagmethode is relatief duurder dan het zagen met zaagbladen maar in voorkomende situaties  kan het een zeer goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld  bij sparingen t.b.v.  ramen en deuren in zichtwerk. Er zijn diverse aandrijf methodes beschikbaar; elektrisch ( hoogfrequent), hydraulisch, brandstofmotor. Voor tal van toepassingen zijn er verschillende type kettingen en ook zwaardlengtes tot maximaal 63 cm beschikbaar.

Handzagen

De machine richtlijn  voor handzagen beperkt de diameter van het zaagblad tot 400 mm. Met de normale zaagbladen is het bereik dan circa 16 cm diepte. Door toepassing van de ringzaagmachine kan binnen de toegestane diameter van het zaagblad 400 mm een diepte van 30 cm gehaald worden. Als importeur van Weka machines kan Diacom  zeer krachtige hoog frequent zaagmachines  leveren die zowel op 230 volt als 400 volt in te zetten zijn. Laat u overtuigen door een demonstratie op uw werklocatie aan te vragen. Grotere diameter zaagbladen op zaagmachines zijn alleen toegestaan als  er een machine  met een geleidingsrail gebruikt wordt. Het gebruik van handzagen is fysiek  zwaar, vooral in beton. Daarom is het verstandig om meer gebruik te maken van de compacte wandzaagmachines of vloerenzaagmachines. Toch is het een zeer populaire zaagmethode waar uit kostentechnische overwegingen vaak gebruik van wordt gemaakt.

Wandzagen

Wandzaagmachines zijn er in vele soorten en maten. De kleinere wandzagen van circa 11 kW zijn een goede oplossing voor het zagen van licht gewapende beton met een dikte van circa 20 tot 35 cm. Voor grotere zaagdieptes / zwaar gewapend beton zijn er zware wandzaagmachines beschikbaar welke geschikt zijn voor zeer grote zaagbladen. Ook kan er met de wandzagen bondig gezaagd worden waarbij de zaagsnede strak in een hoek gemaakt kan worden. Om de uitloop van het zaagblad te beperken  kunnen de hoeken uitgeboord worden met een aantal boringen naast elkaar.

Draadzagen

Diamantdraadzagen is een innovatieve betonzaagtechnologie die tegenwoordig in de bouw wordt gebruikt. Draadzagen is een kabel met gevlochten draad en is voorzien diamantsegmenten (parels) die op hun plek worden gehouden via veren en rubber. De diamantkabel wordt via een aandrijfwiel en een reeks geleide wielen getrokken door diverse constructies. De draadzaag geeft ons de mogelijkheid om zeer complexe constructies te zagen, zowel staal als zwaar gewapend beton, waardoor u veilig, schoon en nauwkeurig kunt zagen.
Draadzagen is de meest efficiënte manier om grote betonconstructies te verwijderen of openingen in dikke muren te maken. Er is vrijwel geen limiet wat betreft zaagdiepte. Draadzagen zorgt voor een veilige, schone zaagsnede en maakt non-destructief zagen op kerncentrales, bruggen, balken, pieren en overal waar de omringende gebieden trillings- en schokgevoelig zijn, mogelijk. Zelfs diep onderwater is draadzagen heel goed mogelijk.

Vloerenzagen

Diacom heeft een zeer uitgebreide lijn diamantzaagbladen voor een grote variëteit in vloerenzaagmachines. Van lichte 5.5kW elektrisch aangedreven machines tot inmiddels 160pk diesel aangedreven  machines. Voor het opzagen van schijnvoegen van 3 cm diepte in vers beton tot het inzagen tot wel 80cm diepte in zwaar gewapend beton.

Bij Dilatatie zagen worden er een verscheidenheid aan voegvormen toegepast, van krimpvoeg in verse beton tot het breed zagen van de kit voeg om een systeem van vloeistofdichtheid aan te brengen. Door een grote verscheidenheid aan diamantkeuze kan Diacom u adviseren welke werkwijze het beste past bij de beschikbare machine  om een hoge en rendabele dagproductie te behalen. Ook zijn er verschillende soorten frezen leverbaar voor het aanbrengen van de vellingkanten  aan de brede voegnaden.

 

Diverse toepassingen

Diacom heeft samen met klanten, ervaring in het gebruik van grote aantal zaagbladen op één zaag-as om antislip profielen aan te brengen maar ook om ongelijkheden weg te slijpen . Door toepassing van afstandsschijven is er volop keuze in het gewenste frees profiel.

Diverse soorten freesprofielen kunnen door Diacom geproduceerd worden op klantenwens. Ook het infrezen van profielen t.b.v. raveelijzers in kanaalplaten heeft Diacom oplossingen.

Voor het zagen van baksteenstrips kunnen wij u uiterst succesvol adviseren. Wij hebben een speciale lijn zaagbladen ontwikkeld om met hoge snelheid en geringe slibproductie met hoge levensduur van de zaagbladen te bereiken zonder breuk van de steenstrip. Graag komen wij u adviseren over onze oplossingen die een zeer lage kostprijs realiseren met een hoge dagopbrengst.