Welkom bij onze instructievideo voor de bladmontage van de Weka TR40 Ringzaagmachine. In deze video begeleiden we u stap voor stap door het proces van het veilig en efficiënt monteren van het zaagblad op uw TR40. Of u nu een ervaren gebruiker bent of nieuw met deze machine werkt, onze instructies en visuele begeleiding zorgen ervoor dat u snel aan de slag kunt.

Dit is een korte instructie voor de TR40, met name over het monteren van het blad. Het is heel duidelijk dat het blad twee groeven heeft en de geleiderollen ook twee groeven. Waar je op moet letten, is dat de rollen teruggedraaid zijn tot aan de borgveer die op de as zit. Draai je ze te ver terug, dan draai je de dop eraf. Dus, draai de rollen terug tot aan de borgveer.

Dan plaatsen we het blad en zorgen ervoor dat het blad met de rillen in de opstaande rand van de rollen ligt. Als dat zo is, draai je de rollen aan op het blad en zet je het vast. Nu gaan we de rollen aandraaien, waardoor de druk van de rollen op het aandrijfdeel komt. Dit kan je doen door een beetje te draaien, zodat het wat makkelijker gaat.

Als de knoppen zijn aangedraaid, geldt: vast is vast. Gebruik geen tang, want dan draai je alles stuk. Het allerbelangrijkste bij een ringzaag is dat de druk van de drukrollen niet te hoog is. Wat je doet, is de rol terugdraaien totdat hij vrij loopt, en dan laat je hem net het blad raken. Draai deze vervolgens handvast aan. Als ik het blad draai, draait de rol mee, maar ik kan het nog steeds met de hand bewegen. Meer is niet nodig. Deze rol zorgt ervoor dat het blad er niet uit kan schieten.

Herhaal dit proces bij de volgende rol. Draai hem handvast aan, en zorg ervoor dat als het blad draait, je de rol nog steeds met de hand kunt tegenhouden. Meer is niet nodig.