De meest geschikte asfaltboor en asfaltzaag

Asfaltboren en asfaltzagen gaat het snelst en goedkoopst met het beste gereedschap. Diacom heeft jarenlange ervaring met de juiste afstemming van de asfaltboor en asfaltzaag op de in gebruik zijnde machine en de condities waaronder de asfaltboren en asfaltzagen worden ingezet. Ook met het zagen van detectielussen hebben we veel ervaring.

Invloed (weers)omstandigheden op asfaltboor en asfaltzaag

Weersomstandigheden, soort asfalt en de omstandigheden waar het asfalt in gebruik is hebben hun weerslag op de hardheid en samenstelling van het asfalt. Hierdoor zullen de asfaltzaagbladen en asfaltboren niet altijd hetzelfde reageren. Door onze jarenlange ervaring zijn we zeer goed instaat om te adviseren en onze diamantgereedschap af te stemmen op de condities die gelden. Tevens kan worden geadviseerd over de juiste instelling van bijvoorbeeld het toerental van de machine bij een bepaald vermogen of bovengenoemde omstandigheden.

Geoptimaliseerd asfaltboren en asfaltzagen met alle gangbare machines en elk vermogen

Asfaltboren kan met verschillende soorten machines, bijvoorbeeld door middels van handboormachines en/of kolomboormachines met statief. Krachtstroom is in sommige omstandigheden ook mogelijk voor meer vermogen. Met name bij gebruik van boorwagens wordt op een 3e manier geboord, hydraulisch. De asfaltboor is geoptimaliseerd om breuk te voorkomen agv het hoge vermogen van de boorwagen in de puinfundering / stabilisatielaag. Tevens centreert onze asfaltboor makkelijk, hierdoor is de eerste kern vaak al bruikbaar is voor de bemonstering.

Ook bij asfaltzagen is er een grote diversiteit in vermogen van de zaagmachines, het vermogen kan onder de 20 pk liggen tot ruim boven de 100 pk die normaal is bij de zeer zware machines. Voor de verschillende machines adviseren wij een specifiek diamantzaagblad dat aansluit bij het vermogen van de asfaltzaagmachine. Ook zijn ons lussenzaagblad / detectielussenzaag geoptimaliseerd voor een rustige afvoer van het koelwater.

Asfaltboor aansluiting

De boren zijn standaard verkrijgbaar in een 1.1/4 aansluiting en/of een M38 aansluiting voor boorwagens. De nuttige lengte voor gangbare diameters kan variëren van 400 mm, 500 mm en 600 mm. In onze fabriek kunnen we afwijkende lengtes op aanvraag produceren.

Merken asfaltzaagmachines

Onze asfaltboor en asfaltzaag worden bij onze klanten met succes ingezet op alle bekende merken in de asfaltbewerking, zoals Burtec, Husqvarna, Norton Clipper en Lissmac. Voor de asfaltzaag en detectielussenzaag passen we gratis het asgaten en/of meeneemgaten patroon aan voor de machine die u gebruikt.

Handige hulpmiddelen

Speciaal voor asfaltboren hebben wij handige hulpmiddelen, zoals kernentrekkers of kernenbrekers www.diacom.nl/booraccessoires. Daarnaast hebben we nu ook een handig statief dat te monteren is op de trekhaak van de bus. Hierdoor bespaar je veel tijd bij het verplaatsen en verankeren bij het boren van gaten in asfalt. Lees hier onze BLOG: www.diacom.nl/trekhaakstatief