Als professionele vloerverwarmingsinstallateur weet je als geen ander dat de kwaliteit van je gereedschap en apparatuur essentieel is voor het eindresultaat. Bij het aanleggen van vloerverwarming in betonnen vloeren stuit je op specifieke uitdagingen. Met de machines van Diacom tillen we het frezen naar een hoger niveau. Hieronder geven we inzicht in enkele cruciale stappen voor het vrezen in beton.

1. De juiste machine kiezen:

Kies voor de 4kW vloerverwarmingsfreesmachine van Diacom: Bij het vrezen in beton is brute kracht onmisbaar. De 4kW machine biedt de benodigde kracht om efficiënt en effectief te frezen in beton.

2. Kiezen van de juiste schijf:

Beton vraagt om specifieke vloerverwarmingsfrezen voor optimale resultaten.

  • Witte schijven: Deze zijn zachter en zeer geschikt voor harder beton.
  • Blauwe schijven: Ideaal voor zachtere betonsoorten vanwege hun hardheid.

Voor de buismaat en gewenste diepte van de groef is het essentieel om de schijfdikte zorgvuldig te selecteren. Dit waarborgt een perfecte pasvorm voor de buizen en een efficiënter legproces.

3. Effectieve koeling:

Waterkoeling: Bij langdurig en intensief vrezen in beton genereert de frees veel hitte. Met een eenvoudige aanpassing, zoals het plaatsen van een kraantje (circa 25 euro, hierover kunt u contact opnemen), converteer je de machine naar een watergekoelde variant. Dit optimaliseert de levensduur van je machine en zorgt voor constante prestaties tijdens het volledige freesproces.

4. Stofbeheersing:

Waterafzuiging: Professioneel frezen in beton levert onvermijdelijk stof of slurry op, wat zowel een gezondheidsrisico als een potentieel kwaliteitsprobleem voor het werk vormt. Investeer daarom in een hoogwaardige afzuiging. Diacom heeft verschillende modellen die specifiek ontworpen zijn voor dit doel, zodat jij en je team in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken.

Conclusie:

Voor de professionele vloerverwarmingsinstallateur maakt de keuze van apparatuur een groot verschil in het eindresultaat en de efficiëntie van het werk. Diacom begrijpt deze behoeften en biedt oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de uitdagingen van het vrezen in beton. Neem contact op met Diacom voor persoonlijk advies en om je gereedschapsarsenaal te optimaliseren.