Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Diacom & Milieuvriendelijk produceren

Aandacht voor duurzaam produceren is voor Diacom een essentieel onderwerp. Diacom heeft een proactieve benadering bij het voorkomen en continu verminderen van de milieubelastende aspecten van de bedrijfsvoering. Verder richt Diacom zich op het verduurzamen van het in eigen beheer geproduceerde diamantgereedschap. Denk aan het gebruikt van zware metalen voor het vervaardigen van segmenten.

Diacom heeft dus niet alleen aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak maar ook voor het milieu. De segmenten (de tandjes op de boren en/of zagen) zijn onderdelen die slijten en de metalen die achterblijven kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Men denkt vaak dat dit om zulke kleine hoeveelheden gaat, maar op een bouwplaats waar veel geboord of gezaagd wordt kan dit toch behoorlijk oplopen. Grote zaagbladen zo een 60 tot 100 segmenten bevatten, die bij normaal gebruik slijten en zo de nodige metalen verspreiden op de werkplek.

Steeds meer opdrachtgevers zijn zich bewust van het belang van het milieu en willen als bedrijf hier ook een steentje in bij dragen. Ook wordt duurzaamheid steeds vaker meegenomen in de gunningscriteria bij een openbare aanbesteding (https://www.bouwendnederland.nl/media/6776/bnl_2020_duurzaam-inkopen.pdf), wat zich op dit moment nog vooral richt op de uitstoot van CO2. Uitstoot van andere giftige stoffen zullen in waarschijnlijk in de toekomst ook steeds belangrijker worden. 

Diacom produceert de segmenten zelf. Met behoud van kwaliteit hebben wij een manier gevonden om de hoeveelheid schadelijke stoffen sterk te reduceren, stoffen zoals Kobalt en Nikkel zijn nagenoeg geheel uitgebannen. Mochten het residu van deze segmenten achterblijven op de werkplek is dit niet schadelijk voor het milieu. Waar veel bedrijven zich vooral richten op prijs of kwaliteit maakt Diacom het verschil door de gebruikte milieuvriendelijke stoffen, prijs en de kwaliteit

Naast de genoemde milieu vriendelijke samenstelling van de segmenten, houden we ons bezig met groen produceren. In onze fabriek worden onze machines op een natuurlijke wijze gekoeld door bronwater op te pompen in plaats van zware energie verslindende koeling units die gebruik maken van schadelijke gassen. Verder is bij de aanschaf van de vernieuwde sinterpers machines een energie reductie van 40% gerealiseerd.

Diacom is de leverancier voor de professionele betonboorder die ook aan de toekomst denkt.

 

Delen: