Diacom biedt een breed assortiment bouwstofzuigers aan. Zo hebben wij bouwstofzuigers en waterstofzuigers van DiBO , Lavina, Ghibli en andere bekende merken. Elke stofzuiger heeft een andere toepassing en prijsklasse, voor elke klus een stof- en waterzuiger!

Welke stofzuiger u nodig heeft, hangt af van waar u deze voor wilt gebruiken
Een goede bouwstofzuiger is een stofzuiger die doet waar deze voor is aangeschaft. Soms volstaat een “standaard” bouwstofzuiger, maar nog vaker is een bouwstofzuiger met een meer uitgebreide functionaliteit gewenst. Bijvoorbeeld in combinatie met een vloerenfrees of een waterstofzuiger specifiek voor waterafvoer bij natboren.

Welke stofzuiger voor welke klus?
De exclusievere bouwstofzuigers van Diacom zijn de industriële zuigers, deze zijn geschikt voor het opzuigen van stof uit verschillende stofexplosieklassen.

De industriële bouwstofzuigers van Lavina Elite zijn uitermate geschikt om te combineren met de vloerfreesmachine. De Lavina stofzuiger is voorzien van een Longopac hierdoor is de opvangcapaciteit groot waardoor er zeer efficiënt gewerkt kan worden.

Waterstofzuigers zijn voorzien van een reservoir. De capaciteit van de reservoirs lopen behoorlijk uiteen van 15 Liter tot 80 Liter. De DiBO waterstofzuiger P80 is voorzien van een 80 liter reservoir. Deze waterstofzuiger is ideaal voor het opzuigen van grote hoeveelheden vloeistoffen. De DiBO P50 is voorzien van een krachtige dompelpomp, hierdoor kan er een ongelimiteerde hoeveelheid water worden opgezogen. Het legen van het reservoir is hierdoor niet nodig. De DiBO P30 is een kleine waterstofzuiger met een capaciteit van 30 Liter. Door de compacte uitvoering neemt deze waterzuiger niet veel ruimte in beslag, en is bovendien ook zeer handzaam.

Naast de capaciteit is het belangrijk om te kijken naar het type luchtfilter (bij stofzuigers), de zwenkwielen, de stofklasse (bij stofzuigers),  de afmetingen en het gewicht.

Met een waterstofzuiger is het vaak ook mogelijk om stoffen op te zuigen, echter is deze functie vaak minder goed dan bij een reguliere bouwstofzuiger. Wij kunnen u hier in adviseren.

Stofklasse L, M en H
De L-klasse (lage klasse) is geschikt voor het opzuigen van niet schadelijke stoffen. Deze stofzuigers bieden voor elektrisch gereedschap een degelijke stofafzuiging. De M-klasse (M klasse stofzuiger) biedt een betere stofafzuiging dan de L-klasse. Deze is geschikt voor stoffen als gips, vulmateriaal, lak, gips, cement en beton. De H-klasse (hoge klasse) stofzuigers zijn geschikt voor het opzuigen van gevaarlijke stoffen zoals asbest en stof met virussen of bacteriën. Een L-filter laat maximaal 5% door, een M-filter 0,5% en een H-filter 0,005%. Dus hoe hoger de klasse, hoe beter de bescherming voor de personen in de ruimte. Stofklasse L (filtratie tot 3 micron).

Hoofdvragen voor het kiezen van een passende stof -waterzuiger

  • Welke stof of vloeistof moet er worden opgezogen?
  • Welke hoeveelheden worden er opgezogen?
  • Met welke regelmaat wordt de stofzuiger gebruikt?
  • Hoeveel meter werkslang is gewenst?
  • Hoe moeten de stoffen worden afgevoerd?

Wilt u een bouwstofzuiger,  waterstofzuiger of een stof- en waterzuiger kopen? Onze verkoopadviseurs kunnen u adviseren over welke het beste past bij uw klus!