“Of je stopt de stekker erin!”

Dit is een veelgehoorde kreet op de bouwplaats, als je wordt geconfronteerd met een niet of slecht functionerende machine. Vaak wordt dit veroorzaakt door een onjuiste stroomvoorziening. Een veelvoorkomende ergernis op de werkplaats!

Om er 100% zeker van te zijn dat er met de juiste stroomsterkte en stroomspanning gewerkt wordt heeft Diacom een Bouwstroommeter ontwikkeld. Door deze unieke meter te plaatsen tussen de stroomkast en uw elektrische gereedschap, zie je direct of er met de juiste stroomsterkte en spanning gewerkt kan worden.

Naast de ergernis van het niet naar behoren werken van de machine, is het voor de levensduur ook belangrijk om te werken met een constante stroomspanning. Machines die regelmatig worden blootgesteld aan een onjuiste spanning gaan sneller defect en hebben eerder onderhoud nodig.

De bouwstroommeter wordt geplaatst als laatste verbinding tussen stroomkabel en de machine. Voordat de machine wordt aangesloten aan de bouwstroommeter kan al worden afgelezen of de juiste spanning aanwezig is. De meetwaarde bevindt zich tussen 230 volt en 400 volt met een variatie van plusminus 5%.

De bouwstroommeter is voorzien van meerdere displays. Als er één of meerdere displays geen waarde weergeven dan is dat een teken dat er één of meerdere fases ontbreken. Door de bouwstroommeter teruglopend naar de netaansluiting te verbinden, kan eenvoudig worden opgespoord welke verbinding verantwoordelijk is voor onjuiste spanning!

Let wel er kan variatie zitten in de gewenste stroomspanning van de machine. Controleer hiervoor de sticker op de machine of de handleiding

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw vertegenwoordiger of rechtstreeks met kantoor.

Bel: 023 561 5275
E-mail: info@diacom.nl