Diacom produceert diamantboren voor onder andere de professionele betonboorbedrijven, Infra en sloopbedrijven.  We hebben een complete lijn voor de standaard toepassingen. Maar daarnaast produceren wij afwijkende lengte maten en in afwijkende segmentdiktes en segmentvormen.

Dit is mede de basis van ons succes. De segmenten worden in heel veel soorten bindingen gemaakt, specifiek afgestemd op de situatie. Denk hierbij aan beton, hard beton, vers beton, steen, asfalt, met veel bewapening etc.

Diacom heeft meerdere productlijnen met betrekking tot de boren:

 • Dunwandige boren – ½”aansluiting
 • Dikwandige boren – 1¼” UNC aansluiting
 • Asfalt boren – M38 aansluiting
 • Droogboren
 • Diepteboringen – 6 tot 8 meter diepte mogelijk.
 • Arbeid verlichtende systemen / Efficiënter boren.

Zie ook ons webshop assortiment diamantboren

Dunwandige boren

Dunwandig boren is bij uitstek een methode voor de lichtere boormachines (2000 watt). Kleinere maten kunnen goed uit de hand geboord worden al verdient het aanbeveling om in beton gebruik te maken van een boorstatief. Dat verminderd de fysieke belasting. Een Diacom unieke oplossing in kleine maten Ø12-Ø25mm, waarbij grote ergernis is dat de boorkern in de boor vast zit, zorgt er voor dat de boorkern gemakkelijk lost.

Dikwandige boren

Dikwandig boren worden gebruikt op boorstatieven met de zwaardere boormachines. Tegenwoordig vrijwel altijd met elektrische aandrijving van 3 tot 7,5 kW. Zeer belangrijk is dat boorstatief stabiel wordt opgesteld. Probleemloze boringen kunnen alleen plaatsvinden als de boorwand vrij loopt in de ( beton) vloer of wand.

Nieuw is de oplossing van Diacom door het gebruik van “naloop” segmenten op de grotere maten (Ø450mm >) boren. Deze segmenten zorgen aan beide zijden van de boorbuis voor maximale vrijloop. De speciale plaatsing van de segmenten aan de binnen en buitenzijde zorgt er voor dat de kern altijd vrij uit de boorbuis komt . Ook blijkt dat de boorsegmenten volledig op geboord kunnen worden omdat deze segmenten niet meer voor de vrijloop hoeven te zorgen. Bij alle boringen, ook op grote diepten blijft er een volledige vrijloop van boorbuis intact.

Asfalt boren

Diacom is marktleider in de markt Infra en Asfaltlaboratoria. De diamantboren voor deze markt zijn bijzonder. Twee belangrijke aspecten hebben er toe geleid dat Diacom een bijna onverwoestbare boor heeft ontwikkeld. Ten eerste wordt er in deze markt veel gebruik gemaakt wordt van hoogvermogen BURTEC boorwagens, daarnaast is het te boren materiaal, asfalt met daaronder een losliggende puinlaag, behoorlijk agressief is op de buis en verbinding van het diamantsegment op de buis. Diacom gebruikt hiervoor een speciale boorbuis en last de segmenten vast met een door Diacom ontwikkelde ZIG-ZAG laserlas.

Droogboren

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Diepteboringen

Voor Diepteboringen heeft Diacom meerdere oplossingen met zeer stabiele opstellingen  Statieven van bijvoorbeeld 8 meter zijn door Diacom ontworpen en succesvol ingezet.

Voor Precisie boringen heeft Diacom de perfecte oplossing door de constructie  van speling vrije statieven en glijhuizen heeft u de garantie dat de baan die de boorbuis maakt, volledig lineair is. Horizontale boringen van 8 meter lengte tussen spankabels door welke niet geraakt mogen worden, zijn met Diacom statieven uitgevoerd en door ons begeleid. De boringen komen exact waar zij bedoeld

Arbeid verlichtende systemen / Efficiënter boren

Er zijn tal van arbeid verlichtende systemen beschikbaar om efficiënter en met minder fysieke belasting te boren. Naast minder fysieke belasting bespaar je dus ook in tijd en verbruik van diamant door langere levensduur van de boren. Wij hebben in ons assortiment onder andere:

 • Gebruik van een Boorautomaat
  Een boorautomaat zorgt voor geautomatiseerd boren waarbij de software in de automaat de druk reguleert op basis van de gemeten weerstand. De boorautomaat heeft
  meerdere programma’s zodat deze met meerdere type boormotoren gebruikt kan worden. Zowel op 230 volt als op 400 volt ( met gebruik van adapter). De gelijkmatige
  druk bij geautomatiseerd boren op statief heeft een positief effect op de levensduur van de boor. Ook kan er bij grotere aantallen gaten meerdere boorinstallaties per
  medewerker worden ingezet.
 • Boor Assistent (nieuw)
  Nieuw is de oplossing van Diacom met een boor-assistent waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal geprepareerde drukveer welke zorgt voor Arbeidsverlichting omdat
  de boring grotendeels zelfstandig tot stand komt, alleen bij zware wapening behoeft de boring enige geleiding d.m.v. de spindel. Door de zeer gelijkmatige druk zijn de boorkernen
  volledig recht en behoeft de boor in maar in zeer weinig gevallen gedemonteerd te worden om de kernen te verwijderen. Doorgaans valt de kern zonder problemen uit de boor.
  Ook blijkt dat de levensduur van de boren zeer positief beïnvloed wordt door de gelijkmatige druk.
 • Oplossing op maat
  Diacom heeft vaak maatwerk vraagstukken waarbij vooral bij grote en afwijkende projecten mee wordt gedacht voor een zo efficiënt mogelijke oplossing om het werk uit te voeren.
  Ook voor specifiek repeterend werk hebben wij allerlei toepassingen bedacht om het werk makkelijker en sneller uit te voeren.  Heb je behoefte om even te sparren, onze technische
  mensen staan klaar om mee te denken en te ontwerpen voor maatwerk oplossingen bij speciale (grote) projecten.

Afwijkende maten

Voor alle bovengenoemde standaard boren kunnen wij over het algemeen zeer snel afwijkende maten leveren. Denk aan verschillende diameters, afwijkende lengtes en/of afwijkende aansluitingen.