Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Grote gaten boren in beton

Boorbalk voor boren van grote gaten in beton

Grote gaten boren in beton met een diamantboor vereist een goede voorbereiding. Met een WEKA SR75 machine kunt u gaten boren met een statief vanaf 150 mm tot 500 mm. Wordt het te boren gat groter dan is het aan te raden om met boorbalk te werken. 

De boorbalk is super handig in gebruik door zijn:
- lichte gewicht en deelbaarheid en daardoor dus makkelijker te vervoeren
- verschuifbare/verstelbare frame, hierdoor ook te gebruiken in een kleinere ruimte
- snelle opbouw boormotor door snelkoppelsysteem
- vermogen om tot 1000 mm te boren, eventueel met aanpassing en gebruik van een hydraulische motor zelfs tot 1500 mm mogelijk

Dit nieuwe ontwerp van de boorbalk is nu dus ook te gebruiken met WEKA SR75 kernboormachine. Omdat de WEKA SR75 vaak al in bezit is kan met de boorbalk op een goedkope manier zeer grote gaten tot 1.000 mm worden geboord. Bij nog grotere gaten adviseren we om te boren met een hydraulische boormotor.

Hieronder is een richtlijn opgenomen voor het boren van grote gaten in beton met een diamantboor:

- Gaten in beton boren van diameter 150 mm tot 600 mm -> gebruik een WEKA SR boor machine met het boorstatief Profi Extra (WEKA SR38 of SR75)
- Gaten in beton boren van diameter 600 mm - 1000 mm -> gebruik een WEKA SR75 met boorbalk
- Gaten in beton boren van diameter 1000 mm - 1500 mm -> gebruik een boorbalk met hydraulische boormotor.

Voor de grote diameters hebben we ook verschillende handige accessoires. Zoals bijvoorbeeld een kernenvanger in de situatie waarbij de kern naar beneden kan vallen wat natuurlijk niet wenselijk is. Voor advies voor het boren van grote gaten in beton in een complexe situatie kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs. 

Delen: