Historie Diacom

Diacom is opgericht op 5 oktober 1979 en gevestigd in Hoofddorp. De grondleggers Albert Conijn en Peter Mohar speelden in op de behoefte aan kwalitatieve diamantgereedschappen die in er in markt was bij professionele betonboorders en betonzaagbedrijven. Met de kennis van de betonboormarkt die ze hadden opgedaan zijn ze begonnen met het in eigen beheer fabriceren en verkopen van diamant gereedschappen. De kracht van de onderneming was en is nog steeds dat door de eigen fabricage er steeds ingespeeld kan worden op de actuele behoefte aan maatwerkproducten en bijbehorend serviceniveau. De basis werd met 5 medewerkers gelegd in het pand aan de Starnmeerstraat 2 in Hoofddorp. 10 jaar later groeide Diacom uit zijn jasje en werd er besloten om een om een nieuw fabriekspand te laten bouwen. Het nieuwe fabrieks- en kantoorpand werd aan de Broekmeerstraat 129-131 in Hoofddorp gevestigd.

Ook de organisatie werd verder geprofessionaliseerd. Peter Mohar maakt plaats voor Loek Beuke en de rolverdeling op kantoor werd verder uitgebreid. Albert werd verantwoordelijk voor verkoop, Loek voor de interne organisatie en Casper Welman voor de administratie en financiën.

Diacom is een echt familiebedrijf en dat blijkt uit het feit dat de  kinderen van Albert en Loek inmiddels alweer meer dan 20 jaar in het bedrijf  werken. De zonen Eric en Rob Conijn komen de verkoopafdeling versterken en Linda Beuke komt op de afdeling administratie en personeelszaken te werken.

Om de groei in goede banen te kunnen leiden werd het huidige kantoorpand aan de Bijlmermeerstraat 72 aangekocht. Met deze extra ruimte was er ook plaats voor een showroom en kon Diacom de dealer schappen van de verschillende machinefabrikanten ten toon stellen.

Ondanks de bouwcrisis en de opkomst van het internet lukt het Diacom steeds om hun positie met hun propositie op te eisen. Mede door de komst van Tobias Idsinga als algemeen en financieel directeur staat innovatie hoog op de agenda. Niet alleen een webshop is er in het leven geroepen maar ook qua productontwikkeling wordt er continue op de klantbehoefte ingespeeld. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 24 personeelsleden.

Voor professionals in betonboren en betonzagen is Diacom een veelzijdige kennispartner. Onze maatwerkspecialisten weten door hun jarenlange ervaring wat de juiste oplossing is van boor of zaag in combinatie met machine in uw specifieke situatie. Wij denken dan ook graag met u mee bij zowel kleine als grote projecten.

Doordat we zelf diamant gereedschappen in onze fabriek vervaardigen kunnen we garant staan voor een snelle levering van hoogwaardige maatwerkproducten. Altijd gecombineerd met een persoonlijke en uitgebreide service.

Dit maakt ons al sinds 1979 uniek in Nederland en daar zijn we trots op!