Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Nieuws

Buiszagen en de Voordelen van Diamant Kettingzagen bij het Repareren van Waterleidingen

Bij Diacom Diamond Tools zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen binnen de bouw- en infrasector. Hoewel kettingzagen met diamantgereedschap vaak worden gezien als een dure oplossing, zijn er aanzienlijke voordelen bij specifieke toepassingen. PowerGrit-technologie voor de reparatie van waterleidingen is zo'n geval, met grote voordelen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Praktische voordelen van diamant kettingzagen:

  1. Veiligheid en minimalisering van terugslag: Het risico van terugslag kan aanzienlijk worden verminderd door de diamant kettingzaag, vooral wanneer je vanuit moeilijke hoeken zaagt, zoals aan de onderkant van een buis. Terugslag treedt op wanneer de zaag plotseling omhoog wordt geduwd en naar de gebruiker wordt teruggeslingerd. Dit is vooral een risico bij standaard motorzagen, met name wanneer er vanuit een lastige hoek wordt gezaagd, zoals aan de onderkant van een buis. Door met een kettingzaag vanaf de bovenkant te zagen, wordt dit risico sterk verminderd, wat zorgt voor een veiligere werkervaring.

  2. Gereduceerd graafwerk: Zowel PowerGrit-technologie als diamant kettingzagen minimaliseren de behoefte aan uitgebreid graafwerk. Met traditionele zagen zou er een grotere put gegraven moeten worden, maar deze praktische manier van zagen vereist aanzienlijk minder graafinspanningen, wat zowel tijd als arbeid bespaart. De voordelen zijn met name duidelijk wanneer je werkt in gebieden met veel naastgelegen buizen of kabels, waar graafwerk complex en riskant kan zijn.

  3. Veelzijdigheid van het gereedschap: De PowerGrit ketting, voorzien van vacuum brazed diamant, is uiterst veelzijdig en ideaal voor diverse materialen, zoals PVC, gietijzer, HDPE en meer. Het biedt een alles-in-één oplossing voor verschillende behoeften binnen de sector.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de ergonomie. Zoals eerder geïllustreerd, biedt de PowerGrit-methode een meer ergonomisch voordeel in vergelijking met traditionele methoden, wat leidt tot een verminderde fysieke belasting voor operators.

Conclusie:

Het is evident dat de PowerGrit technologie de manier waarop professionals buizen zagen, drastisch heeft veranderd. De combinatie van veiligheid, snelheid en flexibiliteit maakt het tot een game-changer in de sector.

Bij Diacom delen we graag kennis over innovatieve technologieën zoals de PowerGrit methode. Deze techniek staat voor efficiëntie en uitstekende prestaties, en het is voor ons een genoegen dit met onze relaties te delen.

Diacom zomeractie 2023

Zomeractie! De actie loopt tot en met 31 juli 2023. Bekijk ook onze actie pagina

Actiepakket 1 - Sleuvenzaagbladen:

DIACTR125 Diameter 125 mm, verpakt per 50 stuks voor €412,50 of per 100 stuks voor €695,-.
DIACTR150 Diameter 150 mm, verpakt per 50 stuks voor €562,50 of per 100 stuks voor €950,-.

Actiepakket 2 - Premium handzaagbladen:

Diameter ø300 mm Premium, verpakt per 5 stuks voor €260,-
Diameter ø350 mm Premium, verpakt per 5 stuks voor €310,-

Actiepakket 3:

Makita Dubbelzaag (nat), inclusief 10 x Sleuvenzaagbladen (Diac TL 200) en voorzien van een 12v stekker.
De prijs van het pakket is €1.099.

Actiepakket 4:
Makita Handzaag kap 350
(voorzien van 12h stekker)

incl. 5 x Handzaagblad Diac TL 350

Bij elke actie een setje badslippers

Diacom & Milieuvriendelijk produceren

Aandacht voor duurzaam produceren is voor Diacom een essentieel onderwerp. Diacom heeft een proactieve benadering bij het voorkomen en continu verminderen van de milieubelastende aspecten van de bedrijfsvoering. Verder richt Diacom zich op het verduurzamen van het in eigen beheer geproduceerde diamantgereedschap. Denk aan het gebruikt van zware metalen voor het vervaardigen van segmenten.

Diacom heeft dus niet alleen aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak maar ook voor het milieu. De segmenten (de tandjes op de boren en/of zagen) zijn onderdelen die slijten en de metalen die achterblijven kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Men denkt vaak dat dit om zulke kleine hoeveelheden gaat, maar op een bouwplaats waar veel geboord of gezaagd wordt kan dit toch behoorlijk oplopen. Grote zaagbladen zo een 60 tot 100 segmenten bevatten, die bij normaal gebruik slijten en zo de nodige metalen verspreiden op de werkplek.

Steeds meer opdrachtgevers zijn zich bewust van het belang van het milieu en willen als bedrijf hier ook een steentje in bij dragen. Ook wordt duurzaamheid steeds vaker meegenomen in de gunningscriteria bij een openbare aanbesteding (https://www.bouwendnederland.nl/media/6776/bnl_2020_duurzaam-inkopen.pdf), wat zich op dit moment nog vooral richt op de uitstoot van CO2. Uitstoot van andere giftige stoffen zullen in waarschijnlijk in de toekomst ook steeds belangrijker worden. 

Diacom produceert de segmenten zelf. Met behoud van kwaliteit hebben wij een manier gevonden om de hoeveelheid schadelijke stoffen sterk te reduceren, stoffen zoals Kobalt en Nikkel zijn nagenoeg geheel uitgebannen. Mochten het residu van deze segmenten achterblijven op de werkplek is dit niet schadelijk voor het milieu. Waar veel bedrijven zich vooral richten op prijs of kwaliteit maakt Diacom het verschil door de gebruikte milieuvriendelijke stoffen, prijs en de kwaliteit

Naast de genoemde milieu vriendelijke samenstelling van de segmenten, houden we ons bezig met groen produceren. In onze fabriek worden onze machines op een natuurlijke wijze gekoeld door bronwater op te pompen in plaats van zware energie verslindende koeling units die gebruik maken van schadelijke gassen. Verder is bij de aanschaf van de vernieuwde sinterpers machines een energie reductie van 40% gerealiseerd.

Diacom is de leverancier voor de professionele betonboorder die ook aan de toekomst denkt.

 

Update WEKA TR40 Ringzaag

Weka heeft een belangrijke update voor de TR40 Ringzaag ontwikkeld. In het verleden is gebleken dat er bij een klein aantal TR40's water in de versnellingsbak kwam. Weka heeft dit probleem opgelost.

Wij als hoofddistributeur en door WEKA gecertificeerd onderhoudsbedrijf roepen alle WekaTR40 (aangeschaft vanaf 1 januari 2018) terug en bouwen deze kosteloos om. Naast deze aanpassing krijgen deze machines kosteloos* een servicebeurt.

* Eventuele onderdelen t.b.v. de servicebeurt worden in rekening gebracht

Hoe gaat het in zijn werk:

  1. Maak een afspraak met uw vertegenwoordiger
  2. De TR40 wordt opgehaald
  3. U ontvangt bericht als de machine klaar is
  4. Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt om de machine langs te brengen

Heeft u verder nog vragen neem dan contact op met uw vertegenwoordiger of met Rob Conijn
Tel: 023 5615275 Email: info@diacom.nl

 

40 jaar Diacom

Historie Diacom

Diacom is opgericht op 5 oktober 1979 en gevestigd in Hoofddorp. De grondleggers Albert Conijn en Peter Mohar speelden in op de behoefte aan kwalitatieve diamantgereedschappen die in er in markt was bij professionele betonboorders en betonzaagbedrijven. Met de kennis van de betonboormarkt die ze hadden opgedaan zijn ze begonnen met het in eigen beheer fabriceren en verkopen van diamant gereedschappen. De kracht van de onderneming was en is nog steeds dat door de eigen fabricage er steeds ingespeeld kan worden op de actuele behoefte aan maatwerkproducten en bijbehorend serviceniveau. De basis werd met 5 medewerkers gelegd in het pand aan de Starnmeerstraat 2 in Hoofddorp. 10 jaar later groeide Diacom uit zijn jasje en werd er besloten om een om een nieuw fabriekspand te laten bouwen. Het nieuwe fabrieks- en kantoorpand werd aan de Broekmeerstraat 129-131 in Hoofddorp gevestigd.

Ook de organisatie werd verder geprofessionaliseerd. Peter Mohar maakt plaats voor Loek Beuke en de rolverdeling op kantoor werd verder uitgebreid. Albert werd verantwoordelijk voor verkoop, Loek voor de interne organisatie en Casper Welman voor de administratie en financiën.

Diacom is een echt familiebedrijf en dat blijkt uit het feit dat de  kinderen van Albert en Loek inmiddels alweer meer dan 20 jaar in het bedrijf  werken. De zonen Eric en Rob Conijn komen de verkoopafdeling versterken en Linda Beuke komt op de afdeling administratie en personeelszaken te werken.

Om de groei in goede banen te kunnen leiden werd het huidige kantoorpand aan de Bijlmermeerstraat 72 aangekocht. Met deze extra ruimte was er ook plaats voor een showroom en kon Diacom de dealer schappen van de verschillende machinefabrikanten ten toon stellen.

Ondanks de bouwcrisis en de opkomst van het internet lukt het Diacom steeds om hun positie met hun propositie op te eisen. Mede door de komst van Tobias Idsinga als algemeen en financieel directeur staat innovatie hoog op de agenda. Niet alleen een webshop is er in het leven geroepen maar ook qua productontwikkeling wordt er continue op de klantbehoefte ingespeeld. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 24 personeelsleden.

Voor professionals in betonboren en betonzagen is Diacom een veelzijdige kennispartner. Onze maatwerkspecialisten weten door hun jarenlange ervaring wat de juiste oplossing is van boor of zaag in combinatie met machine in uw specifieke situatie. Wij denken dan ook graag met u mee bij zowel kleine als grote projecten.

Doordat we zelf diamant gereedschappen in onze fabriek vervaardigen kunnen we garant staan voor een snelle levering van hoogwaardige maatwerkproducten. Altijd gecombineerd met een persoonlijke en uitgebreide service.

Dit maakt ons al sinds 1979 uniek in Nederland en daar zijn we trots op!

Boor verticaal, horizontaal en op zijn kop, zonder verankering!

Boorstatief

Boor verticaal, horizontaal en op zijn kop, zonder verankering!

Dit robuuste en stabiele statief is een zeer handige uitvinding. Het stelt je in staat om met een statief snel achter elkaar meerdere gaten in beton te boren. Het is makkelijk in zijn geheel verplaatsbaar / verrijdbaar. Door de ingebouwde stempelpaal is verankering niet nodig. Verder is het statief voorzien universele Motorbevestiging.

 De klanten die dit statief via Diacom hebben aangeschaft zijn zeer tevreden over het de gebruikersgemak dat het statief biedt en bevelen het dan ook van harte aan!

Standaard voorzien van

  • Snel te plaatsen, en geen ankergaten
  • Makkelijke verplaatsbaar / verrijdbaar
  • Voorzien van universele motorbevestiging (hals montage of boutmontage)
  • Boormotor snel afneembaar
  • Verstelbare stempelpaal
  • Vaste voetplaat met spatbescherming
  • Wielen-set (past op beide basisplaten)
  • Montage tool

Optioneel: 

  • Voetplaat met hoekverstelling
  • Flexibele achter-steun voor boringen zonder stempelpaal
  • Montagesteun voor het bevestigen onder een hoek van de dwarskolom op vloer of wand
  • Watervangring voor boringen in het plafond

Technische gegevens:

  • Lengte (mm)                                  2.050 – 3.100
  • Extensie module (mm)              810
  • Max. boor diameter (mm)        220 (verticaal met achtersteun)
  • Max. slag lengte (mm)               620
  • Rotatie hoek                                  360 graden
  • Kantel hoek                                   -70 tot +90 graden en/of 0 tot 180 graden
  • Gewicht                                          Totaal 38 kg (modulair op te bouwen)

Diacom Vrijloop technologie

Diacom Vrijloop technologie

‘Boren van grote gaten is nu probleemloos!’

Diacom heeft zoals u van Diacom gewend bent een oplossing bedacht voor het probleemloos boren van grotere diameters en/of boren op grotere diepte.

Voordelen:
- Enorme vergroting vrijloop
- Betere benutting vermogen motor
- Verbetering in het opboren van de boor

Door de boorbuizen aan binnen en buitenzijde te voorzien van segmenten met een uitgekiende samenstelling wordt de vrijloop van de boorbuizen enorm vergroot. Ook bij grotere diepte’s en diameters blijft de boorbuis vrij van de beton. Daardoor blijft het volledige vermogen van de boormotor beschikbaar op de segmenten. 

Uit verschillende testen bij verschillende boorbedrijven zijn de genoemde voordelen in praktijk bewezen. 

De naloop segmenten geven geen waarneembare weerstand tijdens het boren, ook niet in het geval dat bij het testen lengte wapening in het beton aanwezig was. Bij diepteboringen waarbij bijvoorbeeld op 1,6 meter diepte een stalen plaat van 30 mm dikte werd doorgeboord is ook geen noemenswaardige extra weerstand geconstateerd. 

Bijkomend voordeel van meer vrijloop door de naloopsegmenten is dat de snijsegmenten veel verder opgeboord kunnen worden. Zie de foto een zeer net opgeboord diamant segment.