Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Diamantgereedschappen

Buiszagen en de Voordelen van Diamant Kettingzagen bij het Repareren van Waterleidingen

Bij Diacom Diamond Tools zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen binnen de bouw- en infrasector. Hoewel kettingzagen met diamantgereedschap vaak worden gezien als een dure oplossing, zijn er aanzienlijke voordelen bij specifieke toepassingen. PowerGrit-technologie voor de reparatie van waterleidingen is zo'n geval, met grote voordelen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Praktische voordelen van diamant kettingzagen:

 1. Veiligheid en minimalisering van terugslag: Het risico van terugslag kan aanzienlijk worden verminderd door de diamant kettingzaag, vooral wanneer je vanuit moeilijke hoeken zaagt, zoals aan de onderkant van een buis. Terugslag treedt op wanneer de zaag plotseling omhoog wordt geduwd en naar de gebruiker wordt teruggeslingerd. Dit is vooral een risico bij standaard motorzagen, met name wanneer er vanuit een lastige hoek wordt gezaagd, zoals aan de onderkant van een buis. Door met een kettingzaag vanaf de bovenkant te zagen, wordt dit risico sterk verminderd, wat zorgt voor een veiligere werkervaring.

 2. Gereduceerd graafwerk: Zowel PowerGrit-technologie als diamant kettingzagen minimaliseren de behoefte aan uitgebreid graafwerk. Met traditionele zagen zou er een grotere put gegraven moeten worden, maar deze praktische manier van zagen vereist aanzienlijk minder graafinspanningen, wat zowel tijd als arbeid bespaart. De voordelen zijn met name duidelijk wanneer je werkt in gebieden met veel naastgelegen buizen of kabels, waar graafwerk complex en riskant kan zijn.

 3. Veelzijdigheid van het gereedschap: De PowerGrit ketting, voorzien van vacuum brazed diamant, is uiterst veelzijdig en ideaal voor diverse materialen, zoals PVC, gietijzer, HDPE en meer. Het biedt een alles-in-één oplossing voor verschillende behoeften binnen de sector.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de ergonomie. Zoals eerder geïllustreerd, biedt de PowerGrit-methode een meer ergonomisch voordeel in vergelijking met traditionele methoden, wat leidt tot een verminderde fysieke belasting voor operators.

Conclusie:

Het is evident dat de PowerGrit technologie de manier waarop professionals buizen zagen, drastisch heeft veranderd. De combinatie van veiligheid, snelheid en flexibiliteit maakt het tot een game-changer in de sector.

Bij Diacom delen we graag kennis over innovatieve technologieën zoals de PowerGrit methode. Deze techniek staat voor efficiëntie en uitstekende prestaties, en het is voor ons een genoegen dit met onze relaties te delen.

Vloerverwarmingsfrezen in Beton: Enkele tips & tricks voor de vloerverwarming installateur

Als professionele vloerverwarmingsinstallateur weet je als geen ander dat de kwaliteit van je gereedschap en apparatuur essentieel is voor het eindresultaat. Bij het aanleggen van vloerverwarming in betonnen vloeren stuit je op specifieke uitdagingen. Met de machines van Diacom tillen we het frezen naar een hoger niveau. Hieronder geven we inzicht in enkele cruciale stappen voor het vrezen in beton.

1. De juiste machine kiezen:

Kies voor de 4kW vloerverwarmingsfreesmachine van Diacom: Bij het vrezen in beton is brute kracht onmisbaar. De 4kW machine biedt de benodigde kracht om efficiënt en effectief te frezen in beton.

2. Kiezen van de juiste schijf:

Beton vraagt om specifieke vloerverwarmingsfrezen voor optimale resultaten.

 • Witte schijven: Deze zijn zachter en zeer geschikt voor harder beton.
 • Blauwe schijven: Ideaal voor zachtere betonsoorten vanwege hun hardheid.

Voor de buismaat en gewenste diepte van de groef is het essentieel om de schijfdikte zorgvuldig te selecteren. Dit waarborgt een perfecte pasvorm voor de buizen en een efficiënter legproces.

3. Effectieve koeling:

Waterkoeling: Bij langdurig en intensief vrezen in beton genereert de frees veel hitte. Met een eenvoudige aanpassing, zoals het plaatsen van een kraantje (circa 25 euro, hierover kunt u contact opnemen), converteer je de machine naar een watergekoelde variant. Dit optimaliseert de levensduur van je machine en zorgt voor constante prestaties tijdens het volledige freesproces.

4. Stofbeheersing:

Waterafzuiging: Professioneel frezen in beton levert onvermijdelijk stof of slurry op, wat zowel een gezondheidsrisico als een potentieel kwaliteitsprobleem voor het werk vormt. Investeer daarom in een hoogwaardige afzuiging. Diacom heeft verschillende modellen die specifiek ontworpen zijn voor dit doel, zodat jij en je team in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken.

Conclusie:

Voor de professionele vloerverwarmingsinstallateur maakt de keuze van apparatuur een groot verschil in het eindresultaat en de efficiëntie van het werk. Diacom begrijpt deze behoeften en biedt oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de uitdagingen van het vrezen in beton. Neem contact op met Diacom voor persoonlijk advies en om je gereedschapsarsenaal te optimaliseren.

Grote gaten boren in beton

Boorbalk voor boren van grote gaten in beton

Grote gaten boren in beton met een diamantboor vereist een goede voorbereiding. Met een WEKA SR75 machine kunt u gaten boren met een statief vanaf 150 mm tot 500 mm. Wordt het te boren gat groter dan is het aan te raden om met boorbalk te werken. 

De boorbalk is super handig in gebruik door zijn:
- lichte gewicht en deelbaarheid en daardoor dus makkelijker te vervoeren
- verschuifbare/verstelbare frame, hierdoor ook te gebruiken in een kleinere ruimte
- snelle opbouw boormotor door snelkoppelsysteem
- vermogen om tot 1000 mm te boren, eventueel met aanpassing en gebruik van een hydraulische motor zelfs tot 1500 mm mogelijk

Dit nieuwe ontwerp van de boorbalk is nu dus ook te gebruiken met WEKA SR75 kernboormachine. Omdat de WEKA SR75 vaak al in bezit is kan met de boorbalk op een goedkope manier zeer grote gaten tot 1.000 mm worden geboord. Bij nog grotere gaten adviseren we om te boren met een hydraulische boormotor.

Hieronder is een richtlijn opgenomen voor het boren van grote gaten in beton met een diamantboor:

- Gaten in beton boren van diameter 150 mm tot 600 mm -> gebruik een WEKA SR boor machine met het boorstatief Profi Extra (WEKA SR38 of SR75)
- Gaten in beton boren van diameter 600 mm - 1000 mm -> gebruik een WEKA SR75 met boorbalk
- Gaten in beton boren van diameter 1000 mm - 1500 mm -> gebruik een boorbalk met hydraulische boormotor.

Voor de grote diameters hebben we ook verschillende handige accessoires. Zoals bijvoorbeeld een kernenvanger in de situatie waarbij de kern naar beneden kan vallen wat natuurlijk niet wenselijk is. Voor advies voor het boren van grote gaten in beton in een complexe situatie kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs. 

Vloerfreesmachine in eigen kleur

Diacom levert inmiddels al enige jaren een betaalbare vloerverwarmingsfreesmachine. Standaard leveren wij een vloerfreesmachine in het blauw. Maar bij grotere orders is het mogelijk om een eigen kleur te kiezen. Zo heeft deze klant gekozen voor de rode kleur. 

Ontwikkelingen staan niet stil. We leggen op dit moment de laatste hand aan een volautomatische vloerenfreesmachine. De testen geven goede resultaten, dus de verwachting is dat deze vloerverwarmingfreesmachinse na de zomer leverbaar zijn. 

Bijbehorende vloerverwarmsfrezen zijn via onze webshop verkrijgbaar in 3 verschillende smaken:
- Zwart = met name geschikt voor cementdekvloeren 
- Blauw = met name geschikt voor hardere vloeren
- Wit = met name geschikt voor de zeer harde vloeren

Waar op te letten bij het kopen en gebruiken van een Dozenboor 82 mm.

 
Diacom is een fabrikant van hoogwaardige snel borende 82mm dozenboren en andere veel voorkomende maten voor zowel droog als nat boren. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan accessoires voor zijn dozenboren, waaronder watersets, druktanks en centreerpennen. Het is belangrijk om bij het gebruik van een dozenboor de juiste werkprocedure te volgen, waaronder het verkrijgen van toestemming van de uitvoerder, het controleren van de stroomvoorziening en het veiligstellen van de gevarenzone.
 
De dozenboor is een handboor die wordt gebruikt om kleinere uitsparingen te maken voor leidingwerk en wandcontactdozen. Het is beschikbaar voor zowel droog als nat gebruik. De bijpassende machine is eenvoudig te bedienen en heeft vaak niet veel water nodig.
 
 • Bij gebruik van de machine in extreme omstandigheden, zoals temperaturen onder het vriespunt, is het echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het water bevriest en de machine beschadigt.
 • Bij gebruik in kleine en afgesloten ruimtes is het dragen van een stofmasker of overdrukmasker noodzakelijk.
 • De dozenboormachines maken gebruik van diverse aansluitingen, zoals een 1/2" aansluiting of een M16 aansluiting.
 • Sommige leveranciers hebben verschillende aansluitingen, waarbij het makkelijker is om een ​​stofzuiger op de boorkop aan te sluiten.
 • Immers: hoe groter de aansluiting, zoals (1 1/4"), hoe beter het stof kan worden afgezogen.
 
Tegenwoordig worden diamantgereedschappen veel gebruikt in de bouwsector voor snij- en boordoeleinden. Dankzij de technologische vooruitgang is het mogelijk om synthetische diamanten te produceren met verschillende hardheidsniveaus. Hierdoor kunnen de gereedschappen beter worden aangepast aan het materiaal waarop ze worden gebruikt. Zo vindt u op onze dozenboor pagina de beste boor voor uw toepassing.
 
Diacom is een vertrouwde naam als het gaat om hoogwaardige snel borende 82mm dozenboren. Het bedrijf biedt een breed scala aan accessoires voor zijn dozenboren, waardoor het een one-stop-shop is voor al uw boorbehoeften. Of u nu een waterkit nodig heeft voor nat boren of adapters en afzuiging voor droog boren, Diacom heeft het voor u.
 
Of u nu een professionele betonboorder bent aannemer of installateur, het diamantgereedschap van Diacom is een uitstekende keuze voor al uw boorbehoeften

Renovatiekoker boren

Renovatiekokerboor

Gereedschap installatie renovatiekokers

“Steeds meer vraag naar ventilatiekoker mogelijkheden in goed geïsoleerde kruipruimtes”

Doordat kruipruimtes tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn wordt de behoefte voor goede isolatie groter. Slechte ventilatie kan veroorzaken dat:

 • Vocht en daardoor ook stank de woning in komt vanuit de kruipruimte
 • Vocht vanuit de kruipruimte ophoog trekt naar de huiskamer of keuken

Dit is op te lossen door een renovatiekoker in de kruipruimte te plaatsen. Renovatiekokers kunnen in zowel oudere woningen/panden als in nieuwbouw woningen/panden worden geplaatst.

Renovatiekoker boren

Het plaatsen van de renovatiekokers gaat het makkelijkst met een speciaal hiervoor ontworpen diamantboor. Met een renovatiekoker diamantboor (Ø 52 - 500mm lang) kan via de buitenmuur tot in de kruipruimte ventilatiegaten worden geboord. Onze renovatiekoker boren zijn uitermate geschikt voor het nauwkeurig boren door baksteen en beton. De renovatiekokerboor is voorzien van een volle kroon en is hierdoor veel sterker dan een gesegmenteerde boor. Verder is veel aandacht besteed aan de snijsnelheid van de boor door beton, boren door beton wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Onze renovatiekoker boren zijn standaard voorzien van een half duims aansluiting. In combinatie met de WEKA handboormachines (bijvoorbeeld de WEKA DK16 of de WEKA DK17) een ideale set om snel en vakkundig renovatiekokers in kruipruimtes te plaatsen. Echter hebben wij in onze fabriek ook de mogelijkheid om een andere aansluiting op de renovatiekoker boren te maken zodat deze geschikt is voor andere type diamantboormachines.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verkoopadviseur. U kunt ook bellen naar 023 – 5615275 of mailen: info@diacom.nl

Wandzaagmachine

De wandzaag is een machine die niet mag ontbreken in de uitrusting van de professionele betonboorder. De wandzaagmachine is een zaagsysteem die moeiteloos door gewapend beton, baksteen en ander materiaal zaagt. Een wandzaag is uitermate geschikt voor het uitzagen van sparingen.

Waarom een wandzaag in plaats van een handzaag:

 • Dieper zagen, tot wel 930 mm!
 • Secuur, foutloos en waterpas
 • Snel, door een krachtige motor

Diacom heeft twee elektrische wandzaagmachines in het assortiment. Een lichtere variant, de WEKA Frida en een zwaardere variant, de Braun Titan. Deze wandzaagmachines voor zowel zagen in beton als steen zijn uitgerust met een extreem sterke, vol automatische, watergekoelde, servo- & hoogfrequent motor.

Hieronder worden de verschillen uitgelegd tussen deze 2 wandzaagmachines.

WEKA WS75HF Frida
Deze wandzaagmachine van WEKA is een lichte, betrouwbare en compacte machine. Dit is een zeer voordelig alternatief in de markt voor wandzagen. Door de combinatie van aanschafwaarde en bijzonder lage onderhoudskosten ontstaat er een zeer gunstige prijs per zaagmeter

Voordelen:

 • Aantrekkelijke aanschafkosten
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Licht in gewicht
 • Betrouwbaar

Nadelen:

 • zaagdiepte 410 mm
 • Regelmatig onderhoud nodig

Braun Titan
De Braun Titan beschikt over een krachtige servomotor die slechts 6000 TPM draait. Dit lage toerental in tegenstelling met de huidige hoogfrequent motoren 20.000 - 22.000 TPM, staat garant voor een lange levensduur met een bijzonder lage servicecyclus. Deze krachtpatser heeft als groot voordeel dat de onderhoudskosten door het gebruik van servo technologie zeer laag zijn. Zie ook onze blog over de kostenvergelijking.

Voordelen:

 • Hoog vermogen
 • Voorzien van een SERVO motor, lage onderhoudskosten
 • zaagdiepte 930 mm
 • Om te bouwen tot draadzaag

Nadelen:

 • Hogere aanschafkosten
 • Verbruikt meer stroom

Neem gerust contact met ons op voor advies!