Voor 15:00 besteld, morgen bezorgd* Gratis verzending vanaf €100 excl. Gratis retourneren Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Diacom Nieuws & Informatie

Dit is de Diacom informatie pagina met nieuws, acties en technische informatie.

Diamantgereedschappen

Renovatiekokerboor
Renovatiekoker boren

Gereedschap installatie renovatiekokers

“Steeds meer vraag naar ventilatiekoker mogelijkheden in goed geïsoleerde kruipruimtes”

Doordat kruipruimtes tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn wordt de behoefte voor goede isolatie groter. Slechte ventilatie kan veroorzaken dat:

 • Vocht en daardoor ook stank de woning in komt vanuit de kruipruimte
 • Vocht vanuit de kruipruimte ophoog trekt naar de huiskamer of keuken

Dit is op te lossen door een renovatiekoker in de kruipruimte te plaatsen. Renovatiekokers kunnen in zowel oudere woningen/panden als in nieuwbouw woningen/panden worden geplaatst.

Renovatiekoker boren

Het plaatsen van de renovatiekokers gaat het makkelijkst met een speciaal hiervoor ontworpen diamantboor. Met een renovatiekoker diamantboor (Ø 52 - 500mm lang) kan via de buitenmuur tot in de kruipruimte ventilatiegaten worden geboord. Onze renovatiekoker boren zijn uitermate geschikt voor het nauwkeurig boren door baksteen en beton. De renovatiekokerboor is voorzien van een volle kroon en is hierdoor veel sterker dan een gesegmenteerde boor. Verder is veel aandacht besteed aan de snijsnelheid van de boor door beton, boren door beton wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Onze renovatiekoker boren zijn standaard voorzien van een half duims aansluiting. In combinatie met de WEKA handboormachines (bijvoorbeeld de WEKA DK16 of de WEKA DK17) een ideale set om snel en vakkundig renovatiekokers in kruipruimtes te plaatsen. Echter hebben wij in onze fabriek ook de mogelijkheid om een andere aansluiting op de renovatiekoker boren te maken zodat deze geschikt is voor andere type diamantboormachines.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verkoopadviseur. U kunt ook bellen naar 023 – 5615275 of mailen: info@diacom.nl

Wandzaagmachine

De wandzaag is een machine die niet mag ontbreken in de uitrusting van de professionele betonboorder. De wandzaagmachine is een zaagsysteem die moeiteloos door gewapend beton, baksteen en ander materiaal zaagt. Een wandzaag is uitermate geschikt voor het uitzagen van sparingen.

Waarom een wandzaag in plaats van een handzaag:

 • Dieper zagen, tot wel 930 mm!
 • Secuur, foutloos en waterpas
 • Snel, door een krachtige motor

Diacom heeft twee elektrische wandzaagmachines in het assortiment. Een lichtere variant, de WEKA Frida en een zwaardere variant, de Braun Titan. Deze wandzaagmachines voor zowel zagen in beton als steen zijn uitgerust met een extreem sterke, vol automatische, watergekoelde, servo- & hoogfrequent motor.

Hieronder worden de verschillen uitgelegd tussen deze 2 wandzaagmachines.

WEKA WS75HF Frida
Deze wandzaagmachine van WEKA is een lichte, betrouwbare en compacte machine. Dit is een zeer voordelig alternatief in de markt voor wandzagen. Door de combinatie van aanschafwaarde en bijzonder lage onderhoudskosten ontstaat er een zeer gunstige prijs per zaagmeter

Voordelen:

 • Aantrekkelijke aanschafkosten
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Licht in gewicht
 • Betrouwbaar

Nadelen:

 • zaagdiepte 410 mm
 • Regelmatig onderhoud nodig

Braun Titan
De Braun Titan beschikt over een krachtige servomotor die slechts 6000 TPM draait. Dit lage toerental in tegenstelling met de huidige hoogfrequent motoren 20.000 - 22.000 TPM, staat garant voor een lange levensduur met een bijzonder lage servicecyclus. Deze krachtpatser heeft als groot voordeel dat de onderhoudskosten door het gebruik van servo technologie zeer laag zijn. Zie ook onze blog over de kostenvergelijking.

Voordelen:

 • Hoog vermogen
 • Voorzien van een SERVO motor, lage onderhoudskosten
 • zaagdiepte 930 mm
 • Om te bouwen tot draadzaag

Nadelen:

 • Hogere aanschafkosten
 • Verbruikt meer stroom

Neem gerust contact met ons op voor advies!

Droogboren in beton met de droogboormachine en de juiste boor waardoor u uw betonboor droog kunt gebruiken.
Boren in beton zonder water

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Speciaal assortiment diamantsegmenten voor het boren van gaten zonder waterkoeling, maar met koeling door afzuiging middels een goede stofzuiger en met een speciaal voor droogboren ontworpen boormotor. 

Onze verwachting is dat Weka binnenkort met een nieuwe droogboormachine gaat komen, de 2-traps diamant droogboormachine DKS15. Met de DKS15 presenteert WEKA een compacte en krachtige kernboormachine waardoor u de juiste betonboor droog kunt gebruiken. De aan / uit zachte percussiefunctie ondersteunt de krachtige 2000W-motor en versnelt de voortgang van het werk in gewapend beton en harde materialen. Het boorstof wordt uit de diamantsegmenten verwijderd door de zachte percussie en door het efficiënte stofafzuigsysteem. De DKS15 zal verkrijgbaar zijn in verschillende snelheden en met verschillende handvatten.

UPDATE:

Nieuw de Rapid DCR Droogboor, deze diamantboor is uitermate geschikt voor droogboren in beton. De droogboor is met name voor de airconditioning installateur een uitkomst, de ideale gatenboor voor airco installatie!

Voordelen:

 • Voorzien van spiraal voor een betere stofafvoer en koeling
 • Uitermate geschikt voor het boren in kanaalplaten en gewapend beton.
 • De perfecte probleemoplosser voor ruimtes waarin boren met waterkoeling niet gewenst is
asfaltboor
De meest geschikte asfaltboor en asfaltzaag

De meest geschikte asfaltboor en asfaltzaag

Asfaltboren en asfaltzagen gaat het snelst en goedkoopst met het beste gereedschap. Diacom heeft jarenlange ervaring met de juiste afstemming van de asfaltboor en asfaltzaag op de in gebruik zijnde machine en de condities waaronder de asfaltboren en asfaltzagen worden ingezet. Ook met het zagen van detectielussen hebben we veel ervaring.

Invloed (weers)omstandigheden op asfaltboor en asfaltzaag

Weersomstandigheden, soort asfalt en de omstandigheden waar het asfalt in gebruik is hebben hun weerslag op de hardheid en samenstelling van het asfalt. Hierdoor zullen de asfaltzaagbladen en asfaltboren niet altijd hetzelfde reageren. Door onze jarenlange ervaring zijn we zeer goed instaat om te adviseren en onze diamantgereedschap af te stemmen op de condities die gelden. Tevens kan worden geadviseerd over de juiste instelling van bijvoorbeeld het toerental van de machine bij een bepaald vermogen of bovengenoemde omstandigheden.

Geoptimaliseerd asfaltboren en asfaltzagen met alle gangbare machines en elk vermogen

Asfaltboren kan met verschillende soorten machines, bijvoorbeeld door middels van handboormachines en/of kolomboormachines met statief. Krachtstroom is in sommige omstandigheden ook mogelijk voor meer vermogen. Met name bij gebruik van boorwagens wordt op een 3e manier geboord, hydraulisch. De asfaltboor is geoptimaliseerd om breuk te voorkomen agv het hoge vermogen van de boorwagen in de puinfundering / stabilisatielaag. Tevens centreert onze asfaltboor makkelijk, hierdoor is de eerste kern vaak al bruikbaar is voor de bemonstering.

Ook bij asfaltzagen is er een grote diversiteit in vermogen van de zaagmachines, het vermogen kan onder de 20 pk liggen tot ruim boven de 100 pk die normaal is bij de zeer zware machines. Voor de verschillende machines adviseren wij een specifiek diamantzaagblad dat aansluit bij het vermogen van de asfaltzaagmachine. Ook zijn ons lussenzaagblad / detectielussenzaag geoptimaliseerd voor een rustige afvoer van het koelwater. 

Asfaltboor aansluiting

De boren zijn standaard verkrijgbaar in een 1.1/4 aansluiting en/of een M38 aansluiting voor boorwagens. De nuttige lengte voor gangbare diameters kan variëren van 400 mm, 500 mm en 600 mm. In onze fabriek kunnen we afwijkende lengtes op aanvraag produceren.

Merken asfaltzaagmachines

Onze asfaltboor en asfaltzaag worden bij onze klanten met succes ingezet op alle bekende merken in de asfaltbewerking, zoals Burtec, Husqvarna, Norton Clipper en Lissmac. Voor de asfaltzaag en detectielussenzaag passen we gratis het asgaten en/of meeneemgaten patroon aan voor de machine die u gebruikt.

Handige hulpmiddelen

Speciaal voor asfaltboren hebben wij handige hulpmiddelen, zoals kernentrekkers of kernenbrekers www.diacom.nl/booraccessoires. Daarnaast hebben we nu ook een handig statief dat te monteren is op de trekhaak van de bus. Hierdoor bespaar je veel tijd bij het verplaatsen en verankeren bij het boren van gaten in asfalt. Lees hier onze BLOG: www.diacom.nl/trekhaakstatief

Diamantgereedschappen
Diamantzagen in beton

Diacom is toeleverancier voor zeer veel types bladen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen en machines. De machine range loopt van haakse slijpmachine tot  bladen van 1600 mm en nog groter. Van 2 kW handzaagmachines tot 120 pk volautomatische vloerenzaagmachines.

Diacom produceert een complete lijn diamant voor de standaard toepassingen. Daarnaast produceren wij afwijkend in diverse  segment diktes en segment vormen. Dit is mede de basis van ons succes. De segmenten worden in heel veel soorten bindingen gemaakt, specifiek afgestemd op de situatie.

 

Kettingzagen

Kettingzagen is een methode om een zaagsnede te maken in situaties waar geen uitloop van de zaagsnede is toegestaan zoals bij zaagbladen wel ontstaat. Deze zaagmethode is relatief duurder dan het zagen met zaagbladen maar in voorkomende situaties  kan het een zeer goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld  bij sparingen t.b.v.  ramen en deuren in zichtwerk. Er zijn diverse aandrijf methodes beschikbaar; elektrisch ( hoogfrequent), hydraulisch, brandstofmotor. Voor tal van toepassingen zijn er verschillende type kettingen en ook zwaardlengtes tot maximaal 63 cm beschikbaar.

 Handzagen

De machine richtlijn  voor handzagen beperkt de diameter van het zaagblad tot 400 mm. Met de normale zaagbladen is het bereik dan circa 16 cm diepte. Door toepassing van de ringzaagmachine kan binnen de toegestane diameter van het zaagblad 400 mm een diepte van 30 cm gehaald worden. Als importeur van Weka machines kan Diacom  zeer krachtige hoog frequent zaagmachines  leveren die zowel op 230 volt als 400 volt in te zetten zijn. Laat u overtuigen door een demonstratie op uw werklocatie aan te vragen. Grotere diameter zaagbladen op zaagmachines zijn alleen toegestaan als  er een machine  met een geleidingsrail gebruikt wordt. Het gebruik van handzagen is fysiek  zwaar, vooral in beton. Daarom is het verstandig om meer gebruik te maken van de compacte wandzaagmachines of vloerenzaagmachines. Toch is het een zeer populaire zaagmethode waar uit kostentechnische overwegingen vaak gebruik van wordt gemaakt.

 Wandzagen

Wandzaagmachines zijn er in vele soorten en maten. De kleinere wandzagen van circa 11 kW zijn een goede oplossing voor het zagen van licht gewapende beton met een dikte van circa 20 tot 35 cm. Voor grotere zaagdieptes / zwaar gewapend beton zijn er zware wandzaagmachines beschikbaar welke geschikt zijn voor zeer grote zaagbladen. Ook kan er met de wandzagen bondig gezaagd worden waarbij de zaagsnede strak in een hoek gemaakt kan worden. Om de uitloop van het zaagblad te beperken  kunnen de hoeken uitgeboord worden met een aantal boringen naast elkaar.

Draadzagen

Diamantdraadzagen is een innovatieve betonzaagtechnologie die tegenwoordig in de bouw wordt gebruikt. Draadzagen is een kabel met gevlochten draad en is voorzien diamantsegmenten (parels) die op hun plek worden gehouden via veren en rubber. De diamantkabel wordt via een aandrijfwiel en een reeks geleide wielen getrokken door diverse constructies. De draadzaag geeft ons de mogelijkheid om zeer complexe constructies te zagen, zowel staal als zwaar gewapend beton, waardoor u veilig, schoon en nauwkeurig kunt zagen.
Draadzagen is de meest efficiënte manier om grote betonconstructies te verwijderen of openingen in dikke muren te maken. Er is vrijwel geen limiet wat betreft zaagdiepte. Draadzagen zorgt voor een veilige, schone zaagsnede en maakt non-destructief zagen op kerncentrales, bruggen, balken, pieren en overal waar de omringende gebieden trillings- en schokgevoelig zijn, mogelijk. Zelfs diep onderwater is draadzagen heel goed mogelijk.

Vloerenzagen

Diacom heeft een zeer uitgebreide lijn diamantzaagbladen voor een grote variëteit in vloerenzaagmachines. Van lichte 5.5kW elektrisch aangedreven machines tot inmiddels 160pk diesel aangedreven  machines. Voor het opzagen van schijnvoegen van 3 cm diepte in vers beton tot het inzagen tot wel 80cm diepte in zwaar gewapend beton.

Bij Dilatatie zagen worden er een verscheidenheid aan voegvormen toegepast, van krimpvoeg in verse beton tot het breed zagen van de kit voeg om een systeem van vloeistofdichtheid aan te brengen. Door een grote verscheidenheid aan diamantkeuze kan Diacom u adviseren welke werkwijze het beste past bij de beschikbare machine  om een hoge en rendabele dagproductie te behalen. Ook zijn er verschillende soorten frezen leverbaar voor het aanbrengen van de vellingkanten  aan de brede voegnaden.

 

Diverse toepassingen

Diacom heeft samen met klanten, ervaring in het gebruik van grote aantal zaagbladen op één zaag-as om antislip profielen aan te brengen maar ook om ongelijkheden weg te slijpen . Door toepassing van afstandsschijven is er volop keuze in het gewenste frees profiel. 

Diverse soorten freesprofielen kunnen door Diacom geproduceerd worden op klantenwens. Ook het infrezen van profielen t.b.v. raveelijzers in kanaalplaten heeft Diacom oplossingen.

Voor het zagen van baksteenstrips kunnen wij u uiterst succesvol adviseren. Wij hebben een speciale lijn zaagbladen ontwikkeld om met hoge snelheid en geringe slibproductie met hoge levensduur van de zaagbladen te bereiken zonder breuk van de steenstrip. Graag komen wij u adviseren over onze oplossingen die een zeer lage kostprijs realiseren met een hoge dagopbrengst.

 

 

diamantgereedschappen
Diamantboren in beton

Diacom produceert diamantboren voor onder andere de professionele betonboorbedrijven, Infra en sloopbedrijven.  We hebben een complete lijn voor de standaard toepassingen. Maar daarnaast produceren wij afwijkende lengte maten en in afwijkende segmentdiktes en segmentvormen.  

Dit is mede de basis van ons succes. De segmenten worden in heel veel soorten bindingen gemaakt, specifiek afgestemd op de situatie. Denk hierbij aan beton, hard beton, vers beton, steen, asfalt, met veel bewapening etc. 

Diacom heeft meerdere productlijnen met betrekking tot de boren:

 • Dunwandige boren – ½”aansluiting
 • Dikwandige boren - 1¼” UNC aansluiting
 • Asfalt boren – M38 aansluiting
 • Droogboren
 • Diepteboringen – 6 tot 8 meter diepte mogelijk.
 • Arbeid verlichtende systemen / Efficiënter boren.

Zie ook ons webshop assortiment diamantboren

Dunwandige boren

Dunwandig boren is bij uitstek een methode voor de lichtere boormachines (2000 watt). Kleinere maten kunnen goed uit de hand geboord worden al verdient het aanbeveling om in beton gebruik te maken van een boorstatief. Dat verminderd de fysieke belasting. Een Diacom unieke oplossing in kleine maten Ø12-Ø25mm, waarbij grote ergernis is dat de boorkern in de boor vast zit, zorgt er voor dat de boorkern gemakkelijk lost.

Dikwandige boren

Dikwandig boren worden gebruikt op boorstatieven met de zwaardere boormachines. Tegenwoordig vrijwel altijd met elektrische aandrijving van 3 tot 7,5 kW. Zeer belangrijk is dat boorstatief stabiel wordt opgesteld. Probleemloze boringen kunnen alleen plaatsvinden als de boorwand vrij loopt in de ( beton) vloer of wand.

Nieuw is de oplossing van Diacom door het gebruik van “naloop” segmenten op de grotere maten (Ø450mm >) boren. Deze segmenten zorgen aan beide zijden van de boorbuis voor maximale vrijloop. De speciale plaatsing van de segmenten aan de binnen en buitenzijde zorgt er voor dat de kern altijd vrij uit de boorbuis komt . Ook blijkt dat de boorsegmenten volledig op geboord kunnen worden omdat deze segmenten niet meer voor de vrijloop hoeven te zorgen. Bij alle boringen, ook op grote diepten blijft er een volledige vrijloop van boorbuis intact.

Asfalt boren

Diacom is marktleider in de markt Infra en Asfaltlaboratoria. De diamantboren voor deze markt zijn bijzonder. Twee belangrijke aspecten hebben er toe geleid dat Diacom een bijna onverwoestbare boor heeft ontwikkeld. Ten eerste wordt er in deze markt veel gebruik gemaakt wordt van hoogvermogen BURTEC boorwagens, daarnaast is het te boren materiaal, asfalt met daaronder een losliggende puinlaag, behoorlijk agressief is op de buis en verbinding van het diamantsegment op de buis. Diacom gebruikt hiervoor een speciale boorbuis en last de segmenten vast met een door Diacom ontwikkelde ZIG-ZAG laserlas.

Droogboren

Sinds twee jaar heeft Diacom een lijn van diamant droogboren voor beton met wapening. Baier, Weka en onder andere AGP hebben droogboor machines ontwikkeld waarbij men met speciale diamantboren zonder waterkoeling door gewapend beton geboord kan worden. Dit is uitkomst voor het boren onderste boven in het plafond of in ruimtes waarbij water absoluut verboden is. Een goede stofafzuiging en de vibratie in de booras zorgt er voor dat deze boor een paar meter door beton en betonijzer kan boren.

Diepteboringen

Voor Diepteboringen heeft Diacom meerdere oplossingen met zeer stabiele opstellingen  Statieven van bijvoorbeeld 8 meter zijn door Diacom ontworpen en succesvol ingezet. 

Voor Precisie boringen heeft Diacom de perfecte oplossing door de constructie  van speling vrije statieven en glijhuizen heeft u de garantie dat de baan die de boorbuis maakt, volledig lineair is. Horizontale boringen van 8 meter lengte tussen spankabels door welke niet geraakt mogen worden, zijn met Diacom statieven uitgevoerd en door ons begeleid. De boringen komen exact waar zij bedoeld

Arbeid verlichtende systemen / Efficiënter boren

Er zijn tal van arbeid verlichtende systemen beschikbaar om efficiënter en met minder fysieke belasting te boren. Naast minder fysieke belasting bespaar je dus ook in tijd en verbruik van diamant door langere levensduur van de boren. Wij hebben in ons assortiment onder andere:

 • Gebruik van een Boorautomaat
  Een boorautomaat zorgt voor geautomatiseerd boren waarbij de software in de automaat de druk reguleert op basis van de gemeten weerstand. De boorautomaat heeft
  meerdere programma’s zodat deze met meerdere type boormotoren gebruikt kan worden. Zowel op 230 volt als op 400 volt ( met gebruik van adapter). De gelijkmatige
  druk bij geautomatiseerd boren op statief heeft een positief effect op de levensduur van de boor. Ook kan er bij grotere aantallen gaten meerdere boorinstallaties per
  medewerker worden ingezet.
 • Boor Assistent (nieuw)
  Nieuw is de oplossing van Diacom met een boor-assistent waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal geprepareerde drukveer welke zorgt voor Arbeidsverlichting omdat
  de boring grotendeels zelfstandig tot stand komt, alleen bij zware wapening behoeft de boring enige geleiding d.m.v. de spindel. Door de zeer gelijkmatige druk zijn de boorkernen
  volledig recht en behoeft de boor in maar in zeer weinig gevallen gedemonteerd te worden om de kernen te verwijderen. Doorgaans valt de kern zonder problemen uit de boor.
  Ook blijkt dat de levensduur van de boren zeer positief beïnvloed wordt door de gelijkmatige druk.
 • Oplossing op maat
  Diacom heeft vaak maatwerk vraagstukken waarbij vooral bij grote en afwijkende projecten mee wordt gedacht voor een zo efficiënt mogelijke oplossing om het werk uit te voeren.
  Ook voor specifiek repeterend werk hebben wij allerlei toepassingen bedacht om het werk makkelijker en sneller uit te voeren.  Heb je behoefte om even te sparren, onze technische
  mensen staan klaar om mee te denken en te ontwerpen voor maatwerk oplossingen bij speciale (grote) projecten. 

Afwijkende maten

Voor alle bovengenoemde standaard boren kunnen wij over het algemeen zeer snel afwijkende maten leveren. Denk aan verschillende diameters, afwijkende lengtes en/of afwijkende aansluitingen.

freesmachine
Vloerfreesmachine - vers van de pers!

Onze nieuwe compacte en robuuste freesmachine voor het maken van vloerverwarmingsleuven is vanaf heden te zien in onze showroom. Vanaf januari is de freesmachine leverbaar in 2 uitvoeringen - 230 volt (2,2 kW) en 400 volt (3 kW). De machine heeft een aantrekkelijke bruto prijs van 2.995 euro!

Tevens heeft Diacom vanaf januari een eigen lijn vloerverwarmingsfrezen die we tegen concurrerende prijzen kunnen aanbieden.